Acasă Centru Brasov Bucureşti: DNA cere arestarea procurorului Angela Nicolae, din nou

Bucureşti: DNA cere arestarea procurorului Angela Nicolae, din nou

DISTRIBUIȚI

131113 – 04092014 – Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut, joi dimineata, arestarea procurorului Angela Nicolae, care este cercetat sub control judiciar pentru coruptie. Anchetatorii ar fi cerut inlocuirea masurii controlului judiciar cu arestul preventiv, dupa ce Angela Nicolae, fosta sefa a Directiei Relatii Internationale din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), ar fi atacat procurorii DNA in mod public, transmite B1 Tv.

Fostul magistrat a publicat cateva scrisori pe mai multe site-uri specializate, in care s-a plans ca nu i s-a dat posibilitatea sa includa diverse probe in dosarul care o vizeaza.

Angela Nicolae s-a aflat in arest preventiv aproape opt luni, iar, dupa ce a fost eliberata si cercetata sub control judiciar, ea a povestit presei ca a fost victima unui abuz.

Fostul magistrat a publicat mai multe scrisori deschise pe site-ul Lumea Justitiei, in care a acuzat ca DNA a ascuns probe care o dezincriminau si ca investigatorii nu au tinut cont de faptul ca unul dintre fiii sai, dependent de droguri si cu probleme psihice, a fost arestat pentru ca ar fi cerut mita in numele mamei lui pentru a-si cumpara stupefiante si alcool.

Procurorul Angela Nicolae si fiul sau, Daniel Nicolae, au fost arestati preventiv, in octombrie 2013, intr-un dosar de evaziune fiscala de 50 de milioane de euro, fiind acuzati de trafic de influenta si complicitate la trafic de influenta.

Anchetatorii sustin ca, in perioada 2012-2013, magistratul a pretins si primit, in mod repetat, la diferite intervale de timp, direct si prin intermediul fiului sau, sume de bani intre 2.000 lei si 5.000 lei de la invinuiti.

De asemenea, in perioada 2012-2013, inculpatul Daniel Nicolae, cu acordul, sustinerea si implicarea mamei sale, ar fi pretins si primit in mai multe randuri diferite sume de la doi dintre invinuitii cercetati in cauza, lasandu-i sa creada ca, prin calitatea de procuror sef birou la PICCJ, Angela Nicolae va putea influenta obtinerea unor solutii favorabile in dosarele penale in care erau cercetati pentru infractiuni de evaziune fiscala.

Un alt nume important vehiculat in cazul de evaziune fiscala de aproximativ 50 de milioane de euro este presedintele PSD Giurgiu, Niculae Badalau. In dosar sunt cercetate peste 50 de persoane, intre care si angajati ai Ministerului de Finante, potrivit unor surse judiciare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.