Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: DNA, ochii mari pe Mazăre

Bucureşti: DNA, ochii mari pe Mazăre

DISTRIBUIȚI

 131331 – 15092014 – Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a formulat un denunt la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva primarului Constantei, Radu Mazare, pentru  presiuni asupra justitiei, ca urmare a declaratiile publice facute de edil la adresa procurorului care instrumenteaza dosarul sau.

„Ca urmare a unor declaratii publice facute, la data de 12 septembrie 2014, de primarul municipiului Constanta, Mazare Radu Stefan, persoana avand calitatea procesuala de inculpat in

dosarul nr. 2/P/2014 aflat in faza de urmarire penala, Directia Nationala Anticoruptie a formulat, fata de acesta un denunt pentru savarsirea infractiunii de presiuni asupra justitiei, prevazuta si pedepsita de art. 276 Cod Penal. Denuntul a fost formulat in temeiul dispozitiilor art. 290 combinat cu dispozitiile art. 289 C.pr.pen. si a fost inaintat, la data de 15 septembrie 2014, catre Parchetul de   pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, spre competenta solutionare”, potrivit unui comunicat al DNA.

DNA precizeaza ca „la data de 12.09.2014, potrivit relatarilor aparute in mass media, la o reuniune publica a organizatiei de partid din care face parte, Mazare Radu Stefan a facut urmatoarele afirmatii: Poate sa te ia cu mascatii de la masa, cum m-a luat pe mine acum cinci luni de zile pe motiv de urgenta si timp de cinci luni de zile in dosarul meu sa nu faca niciun act procurorii. Pai (limbaj trivial la adresa procurorului de caz n.n.), cand m-ai luat cu mascati si ai zis ca e urgenta, ca de-aia m-ai adus la DNA, ca era stare de urgenta, dupa aia trec cinci luni de zile fara ca tu sa faci o hartie!? De asta trebuie sa-l votam pe Ponta, ca noi care mai stam pe aici liberi, neliberi, sa traim intr-o tara normală.”

Potrivit dispozitiilor articolului 276 Cod penal, arata DNA, „este incriminata fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare in curs, face declaratii publice nereale referitoare la savarsirea de catre organul de urmarire penala a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, in scopul de a-l influenta sau intimida”.

„Caracterul nereal al acestor afirmatii rezulta din analiza activitatilor de urmarire penala efectuate in dosarul nr. 2/P/2014, despre care inculpatul avea cunostinta in urma exercitarii drepturilor procesuale referitoare la accesul la dosar”, subliniaza DNA.

Totodata, mai arata procurorii anticoruptie, „imprejurarea in care Mazare Radu Stefan a facut aceste afirmatii, caracterul lor public si limbajul folosit denota scopul urmarit de faptuitor, respectiv influentarea si intimidarea procurorului care efectueaza urmarirea penala in cauza”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.