Acasă Politic Bucureşti: Ilie Sârbu dă asigurări că nu există ”acoperiți”

Bucureşti: Ilie Sârbu dă asigurări că nu există ”acoperiți”

DISTRIBUIȚI

 – 131396 – 18092014 – Liderul senatorilor PSD si vicepresedintele Comisiei de control SIE, Ilie Sarbu, a declarat, miercuri, ca Teodor Melescanu, directorul SIE,  a transmis comisiei un document din care reiese ca niciun candidat la alegerile prezidentiale, ministru sau parlamentar, nu este ofiter acoperit.

Sarbu precizeaza insa ca documentul se refera la situatia actuala, nu la trecut si spune ca documentul este semnat de Teodor Melescanu.

„A avut loc sedinta Comisiei de control si supraveghere a SIE. Am primit un material din partea serviciului semnat de dl. Melescanu prin care ni se comunica ca nu exista niciun fel de situatie in care un candidat, ministru, parlamentar, sa fie ofiter acoperit”, a spus Sarbu.

Acesta a mentionat insa ca nu se iau in calcul activitatile din trecut ale candidatilor la prezidentiale, in cazul in care acestia ar fi fost ofiteri acoperiti.

„Nu discutam despre trecut, discutam despre situatie data. Daca, ipotetic vorbind, ar fi fost ceva, ce mai conteaza? Omul si-a incheiat atributile de serviciu, e om liber”, a explicat liderul senatorilor PSD.

Sarbu a subliniat ca  SIE lucreaza doar cu ofiteri acoperiti, numindu-i pe acestia „spioni”. Activitatea lor specifica e culegerea de informatii din diferite spatii. Ei sunt spionii, ofiterii acoperiti din SIE”, a mai spus Ilie Sarbu, care a adaugat ca nu are niciun rost sa mai fie constituita comisia de ancheta ceruta de ACL.

„Comisia nu isi are sensul, nici nu se poate constitui o comisie. Atunci comisiile de specialitate ce mai fac? Nu are sens, cand unul dintre serviciile importante la care a facut Basescu referire a spus Nu avem„.

Presedintele Basescu a declarat recent ca unii candidati la Presedintie nu si-ar fi completat CV-ul, ca trebuie sa spuna daca au fost sau nu ofiteri acoperiti si a precizat ca, daca nu se va intampla, o va face el, aratand ca nu este corect sa duci o asemenea functie „avand doua butoane”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.