Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Iohannis câştigă o bătălie

Bucureşti: Iohannis câştigă o bătălie

DISTRIBUIȚI

131601 – 26092014 Procurorii Parchetului General au clasat dosarul in care presedintele PNL Klaus Iohannis era acuzat de ANI de conflict de interese in cazul contractului cu o tipografie detinuta de Forumul Democrat al Germanilor, al carui presedinte era.

Dosarul a fost inchis, potrivit Digi 24, dupa ce procurorii nu au gasit „elemente constitutive ale presupusei infractiuni de conflict de interese sesizate de ANI”. Decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata de ANI.

Cazul fusese declansat de o sesizare a ANI din 2012 conform careia, in 2010, ca primar al Sibiului, Iohannis incheiase un contract cu Tipografia Honterus SRL, al carei actionar principal este Forumul Democrat al Germanilor.

Klaus Iohannis a sustinut de la declansarea acestui caz ca „este o interpretare excesiva a legislatiei”. El sustinea ca nu a fost „nici macar membru in Consiliul de Administratie al firmei”.

„Conflictul de interese ar fi putut sa apara in masura in care as fi putut sa am vreun beneficiu din acest act, or nici nu se pune problema de asa ceva”, declara primarul Sibiului.

Decizia procurorilor are ca efect reluarea dosarului civil de conflict de interese.

Aceasta cauza este distincta fata de dosarul de incompatibilitate judecat acum la Curtea Suprema.

Iohannis este in asteptarea unui verdict al Inaltei Curti de Casatie si Justitie intr-un al doilea caz, de incompatibilitate. ANI a sesizat Parchetul General in legatura cu faptul ca primarul Sibiului era si reprezentant al municipalitatii in AGA SC Apa Canal SA Sibiu si la SC Piete SA.

Iohannis a obtinut insa de la Curtea de Apel Alba Iulia anularea raportului ANI, insa agentia a contestat solutia, cerand ICCJ sa se pronunte. Termenul a fost fixat pe data de 30   septembrie, cand Curtea Suprema trebuie sa decida daca cererea ANI privind rejudecarea cauzei este admisibila sau nu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.