Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Mineri şi energeticieni pichetează marţi Guvernul

Bucureşti: Mineri şi energeticieni pichetează marţi Guvernul

DISTRIBUIȚI

131312 – 15092014 – O sută de mineri și energeticieni din cadrul Federației Naționale Mine-Energie vor picheta, marţi, sediul Guvernului, nemulţumiţi că energia produsă pe bază de cărbune și uraniu nu are piață de desfacere în România.

„Marți, între orele 11.00-13.00, vom fi în fața Guvernului pentru a trage un semnal de alarmă public față de problemele existente pe piața energetică românească. Suntem total nemulțumiți de funcționarea producătorilor de energie electrică pe baza cărbunelui energetic în strânsă legătură cu minimalizarea rolului acestora în Sistemul Energetic Național. Nu există dialog social la nivelul societăților și al județelor în care funcționează unitățile în care avem sindicate. Conducerea societăților se face în mod discreționar și se încalcă legislația cu privire la informarea și consultarea salariaţilor, precum și cea referitoare la sănătatea și securitatea în muncă. Amintesc și faptul că Inspecția Muncii și Inspectoratelor Teritoriale de Muncă doar mimează controalele la sesizările noastre referitoare la diferite abuzuri”, a declarat Dumitru Pârvulescu, vicepreședinte FNME, potrivit Cotidianul.ro.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți și de faptul că directorul general al CEO este menținut politic în funcție, deși DNA a început urmărirea penală împotriva sa, dar și de slaba preocupare a celor din conducere pentru deschiderea unor perimetre de exploatare a lignitului, huilei și a zăcămintelor din uraniu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.