Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Moţiunea de cenzură a fost respinsă

Bucureşti: Moţiunea de cenzură a fost respinsă

DISTRIBUIȚI

131488 – 23092014 – Parlamentul a respins, luni, cu 154 de voturi pentru şi 12 împotrivă, moţiunea de cenzură intitulată „Victor Ponta pune în pericol statul de drept! Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD”. Pentru adoptarea moţiunii ar fi fost necesar un număr de 288 de voturi, adică jumătate plus unu din numărul total al deputaţilor şi senatorilor.

Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de 171 de parlamentari aparţinând Grupurilor parlamentare ale PNL şi PDL din Camera Deputaţilor şi Senat.

Punctul de vedere al Guvernului a fost prezentat de prim-ministrul Victor Ponta.

La dezbaterea moţiunii au participat Sorin Roşca Stănescu (senator) şi Ludovic Orban (deputat), din partea grupurilor parlamentare ale PNL, Vasile Blaga şi Mihai Răzvan Ungureanu (senatori, grupul parlamentar al PDL), Călin Popescu-Tăriceanu (senator) şi Florea Damian (deputat), din partea grupurilor parlamentare ale PC-PLR, Borbely Laszlo (deputat, grupul parlamentar al UDMR), Tudor Ciuhodaru (deputat, grupul parlamentar al PP-DD) şi Clement Negruţ (deputat neafiliat).

Parlamentarii din arcul guvernamental nu au participat la dezbaterea şi votul final asupra moţiunii de cenzură, potrivit unui comunicat al Camerei Deputaţilor.

”Este absolut normal ca opoziția să folosească moțiunea de cenzură, este un drept constituțional pe care și noi l-am folosit când eram în opoziție. Ideal ar fi însă ca o moțiune de cenzură să se refere la lucruri concrete care trebuie criticate, au fost multe atacuri la persoană, trecem peste asta și ne vedem mai departe de guvernare. Mă bucur că și din acest punct de vedere, practic, în această sesiune parlamentară nu mai poate fi nicio moțiune de cenzură și putem să ne vedem liniștiți de partea de guvernare. În rest, le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru că mă sprijină. Constat încă o dată că cei de la PDL au mai multe semnături și mai puține voturi. E a doua moțiune de cenzură în care semnează mai mulți și votează mai puțini. Sper să nu se fi întâmplat la fel și cu candidatul la prezidențiale”, a declarat după vot premierul Victor Ponta. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.