Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: O nouă majoritate în Consiliul General

Bucureşti: O nouă majoritate în Consiliul General

DISTRIBUIȚI

131136 – 05092014 – O nouă majoritate PSD-PC-PP-DD a fost stabilită joi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), iar Gabriel Pârvu este noul viceprimar al Capitalei în locul lui Marcel Nicolaescu.

„Noua majoritate este alcătuită din 33 de consilieri dintr-un total de 54 de consilieri votaţi şi cu mandat. Majoritatea este alcătuită din consilieri PSD, PC, PP-DD şi trei independenţi. De acum încolo, lucrurile vor intra într-o normalitate şi sperăm să funcţionăm, sperăm ca proiectele europene care au fost începute să se deruleze în continuare, pentru că a fost o problemă foarte mare aceste trei luni de zile în care CGMB nu a funcţionat în parametri optimi, prefectul a atacat în instanţă hotărâri. Colegii de la PDL şi PNL au făcut alte şedinţe de Consiliu General şi tot aşa ne-am învârtit în jurul cozii”, a declarat consilierul municipal al PSD Mihai Peptan, citat de Administratie.ro.

Gabriel Pârvu, Cristian Ţugurel şi Virginia Mihailovici au fost excluşi din PDL, iar Richard Vicenţiu, Horaţiu Panaitescu şi Julia Zorkoczy din PP-DD şi vor deveni independenţi. Din partea PP-DD au fost numiţi alţi trei consilieri – Zamfira Cătălin, Florentina Gherghiceanu şi Vasile Livia Cristina. În şedinţa de joi au fost validaţi trei consilieri PSD – Ştefan Mocioacă, Alexandrina Peter şi Lucia Stănoi. Consilierul municipal Gabriel Pârvu a menţionat că are la dispoziţie 45 de zile ca să decidă cărei formaţiuni i se alătură. El ocupă locul rămas liber după demisia din funcţia de viceprimar a lui Marcel Nicolaescu.

„Am părăsit sala pentru că pe ordinea de zi au fost introduse 30 de proiecte care nu ne-au fost prezentate. Mare parte dintre aceste proiecte sunt referitoare la modificarea majorităţii în Consiliul General şi în opinia noastră sunt ilegale. Credem că prin aceste decizii se doreşte blocarea în continuare a activităţii în CGMB şi posibil dizolvarea Consiliului General, pentru că altfel nu înţeleg de ce cineva ar pune cu bună-ştiinţă chiar la începutul şedinţei proiecte care în mod sigur vor fi atacate de prefect şi vor fi suspendate”, a declarat liderul consilierilor PNL în CGMB Cornel Pieptea. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.