Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Parlamentarii ar putea audia candidații la președinție, pentru a găsi ”acoperitul”

Bucureşti: Parlamentarii ar putea audia candidații la președinție, pentru a găsi ”acoperitul”

DISTRIBUIȚI

131365 – 17092014 –  PNL și PDL cer înființarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a verifica dacă printre candidații la alegerile przidențiale se află și un agent acoperit al unui serviciu de informații. Anunțul a fost făcut de deputații  Tinel Gheorghe și Greorge Scutaru, care au precizat că la Biroul Permanent al Camerei Deputaților a fost deja depus o astfel de cerere.

. Temeiul este legat de Regulamentul Camerei Deputaţilor şi Constituţia României, respectiv prevederile art. 64 din Constituţie, şi  prevederile art. 40, art. 73 şi art.75 ale Regulamentului  Camerei, care permit unui număr de 50 de parlamentari să solicite şi să înfiinţeze o astfel de comisie”, a afirmat deputatul Tinel Gheorghe.

Iniţiativa este susţinută de 109 parlamentari. În ceea ce priveşte componenţa comisiei, deputatul PDL a precizat că vor fi propuși membri ai comisiilor parlamentare de control ai serviciilor speciale, astfel încât să nu existe discuţii cu privire la calitatea lor de a beneficia de informaţii strict secrete.

Comisia ar putea chema la audieri atât pe președintele Traian Băsescu, cât și pe candidații la funcția de președinte al României.

”Sperăm ca toţi candidaţii înscrişi în cursă să răspundă solicitărilor comisiei şi, mai ales, pentru că nu vrem să planeze nicio suspiciune asupra serviciilor de informaţii, credem că şi ele au interesul să lămurească această problemă”, a adăugat deputatul PDL.

Informaţia că unul dintre candidaţii la cea mai înaltă funcţie în stat este agent acoperit a fost lansată în spaţiul public de preşedintele Traian Băsescu, care a cerut canddaților să completeze locurile goale din CV înainte de depunerea cadidaturii. – PROMPT MEDIA

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.