Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Pecheziţii de amploare în Bucureşti şi patru judeţe

Bucureşti: Pecheziţii de amploare în Bucureşti şi patru judeţe

DISTRIBUIȚI

131282 – 12092014 –  Polițiștii au descins joi în municipiul București și în județele Ilfov, Buzău, Dâmbovița și Sibiu, la locuinţele unor persoane şi la sedii de firme, bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

130 de polițiști specializați în investigarea fraudelor și investigații criminale efectuează 31 de percheziții la locuințe și sedii ale unor persoane juridice. Vor fi puse în executare 25 de mandate de aducere, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Mai multe persoane fizice și juridice sunt bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul serviciilor de proiectare și consultanță în construcții civile și industriale. Acestea sunt suspectate de subcontractarea de lucrări unor firme fictive și înregistrarea unor achiziții nereale, urmate de transferuri bancare prin conturile mai multor societăți de tip fantomă, pentru ca sumele de bani să ajungă din nou în posesia lor.

Astfel, s-ar fi creat un prejudiciu estimat până în prezent la 2.000.000 de euro, reprezentând TVA și impozit pe profit neachitat bugetului de stat.

Întreaga acțiune beneficiază de suportul de specialitate al SRI.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.