Acasă Externe Bucureşti: Poliţiştii români detaşaţi pe litoralul bulgăresc şi-au încheiat misiunea

Bucureşti: Poliţiştii români detaşaţi pe litoralul bulgăresc şi-au încheiat misiunea

DISTRIBUIȚI

130952 – 02092014 – Poliţiştii români detaşaţi în Bulgaria, în perioada 1 iulie – 31 august a.c., în staţiunile Balcic, Albena şi Nisipurile de Aur, şi-au încheiat misiunea comună de patrulare cu poliţiştii bulgari, potrivit unui comunicat al IGPR.

Pentru al cincilea sezon estival consecutiv, poliţiştii români au desfăşurat activităţi comune cu poliţiştii bulgari, în cadrul unor patrule de ordine şi siguranţă publică, pe raza staţiunilor turistice Nisipurile de Aur şi Albena din Bulgaria. De asemenea, la solicitarea autorităţilor bulgare, a fost primul an în care poliţişti români s-au aflat în localitatea Balcic.

Pe durata misiunii, poliţiştii români au acţionat în uniformă şi au executat activităţi de patrulare împreună cu poliţişti bulgari, în patrule mixte. De asemenea, poliţiştii detaşaţi au avut misiunea de a-i consilia şi de a le acorda sprijin cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul bulgar.

Misiunea poliţiştilor români s-a desfăşurat în două serii, în perioada 1 iulie – 31 august, în fiecare din cele trei staţiuni acţionând câte doi poliţişti români pe durata fiecărei serii.

Poliţiştii români detaşaţi în Bulgaria au consiliat 1.872 de turişti români, în special cu privire la identificarea unor spaţii sau în legătură cu prevederile legislative din ţara gazdă.

De asemenea, poliţiştii români au participat alături de poliţiştii bulgari la 297 de intervenţii la evenimente, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale sau ridicarea de autovehicule parcate ilegal.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii români s-au deplasat la recepţiile hotelurilor, alături de colegii bulgari, pentru a-i informa pe administratorii hotelurilor despre prezenţa lor, în vederea colaborării în cazurile în care sunt implicaţi cetăţeni români.

Este al cincilea an în care se organizează asemenea misiuni, activităţile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiştilor români care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct poliţiştilor români pentru soluţionarea unor probleme, deşi se aflau pe teritoriul altui stat.

La data de 28 iunie 2010, la Giurgiu, şeful Poliţiei Române, chestor-general de poliţie Petre TOBĂ şi secretarul general al Ministerului de Interne al Republicii Bulgaria, au semnat „Regulile privind realizarea controalelor rutiere comune în zona de frontieră precum şi a misiunilor de patrulare comune a autorităţilor competente din România şi Republica Bulgaria în vederea asigurării ordinii şi liniştii publice”.

Astfel, poliţişti din cele două state acţionează în patrule comune în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice. De asemenea, cooperează şi acordă asistenţă în cadrul activităţilor specifice, relaţionând îndeosebi cu cetăţeni ai propriului stat. Activităţile de patrulare în comun au loc, îndeosebi, pe perioada sezonului turistic (atât vara, cât şi iarna) în zonele în care se deplasează turişti români şi bulgari. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.