Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Protest al pensionarilor în faţa Guvernului

Bucureşti: Protest al pensionarilor în faţa Guvernului

DISTRIBUIȚI

131482 – 22092014 – În jur de 100 de membri ai Federatiei Nationale „Solidaritatea” a Pensionarilor din Romania (FNSPR) a pichetat, luni dimineata sediul Guvernului, cerand actualizarea punctului de pensie si elaborarea unei noi legi a pensiilor.

„De asemenea, dorim sa fim primiti in cadrul Consiliului National al Persoanelor Varstnice (CNPV), deoarece in acest mod am putea beneficia de sumele alocate de la Guvern prin Ministerul Muncii, catre acest organism independent”, a declarat Marin Iancu, presedintele FNSPR, potrivit Ziare.com.

Acesta a precizat ca in Romania traiesc peste 400.000 de pensionari cu pensii de doar 400-500 de lei, iar acestia ar urma sa fie beneficiarii directi ai sumelor alocate de Guvern, prin Ministerul Muncii, catre CNPV.

Din datele prezentate, FNSPR are 125.000 de membri cotizanti, insa reprezinta si interesele pensionarilor cu venituri reduse, care nu-si pot permite sa achite cotizatia catre Federatie. In acest an, Guvernul a alocat CNPV suma de 1.520.000 de lei.

Iancu a mai spus ca o delegatie a protestatarilor va depune la sediul Guvernului o lista cu principalele revendicari. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.