Acasă Economie Bucureşti: Se reduce taxa pe construcţiile speciale

Bucureşti: Se reduce taxa pe construcţiile speciale

DISTRIBUIȚI

131118 – 04092014 – Premierul Victor Ponta a anuntat joi ca taxa pe constructiile speciale se va reduce de la 1,5% la 1% iar toate veniturile incasate din acest impozit vor intra in bugetele autoritatilor locale. Premierul nu a precizat un termen incepand cu care va fi efectuata acesta reducere.

„Taxa pe constructiile speciale vreau sa o reducem si putem sa o reducem de la 1,5 la 1% si toate veniturile sa fie colectate si sa intre in bugetul autoritatilor locale”, a spus Ponta.

Seful Guvernului sustine ca banii sunt mai necesari primariilor decat sa fie dati pentru arme in Ucraina.

„Cand aud aceasta prostie fara margini sa nu mai dam bani la primari, sa dam bani la armament in Ucraina… Banii la primari nu sunt banii pentru primari, sunt banii pentru cei care locuiesc in orase, in municipii, in comune. E vorba despre scoli, despre spitalele pe care le au municipiile, despre drumuri, despre tot ceea ce inseamna viata fiecarui roman. Povestea asta ca sa luam bani de la autoritatile locale si sa dam pentru arme in Ucraina cred ca are o componenta medicala deja”, a mai spus Ponta.

Premierul a facut referire la declaratia presedintelui Traian Basescu care a spus ca bugetul alocat armatei ar trebui sa fie mai mare. „Nu mai suntem in situatia de criza din 2009-2010 si poate ca, decat sa pompam bani catre primari pentru a aduce voturi in campanie electorala, mai bine punem la dispozitia armatei resursele necesare, ca armata romana sa fie un partener viabil al statelor din NATO”, a spus Basescu.

Si dupa sedinta CSAT de miercuri, la care a participat si Victor Ponta, presedintele Basescu a vorbit despre necesitatea majorarii bugetului pentru armata. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.