Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Şefa Siveco rămâne în arest

Bucureşti: Şefa Siveco rămâne în arest

DISTRIBUIȚI

131427 – 19092014 – Presedintele Siveco Romania, Irina Socol, ramane in arest in dosarul de evaziune fiscala in domeniul comercializarii de programe informatice, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a mentinut decizia data de Tribunalul Capitalei.

Decizia de joi este definitiva, aceeasi masura preventiva fiind dispusa de instanta si pentru Aurora Ecaterina Crusti, presedintele comercial adjunct al Siveco Romania.

Tribunalul Bucuresti a decis, in 9 septembrie, arestarea celor doua, in urma propunerii venite din partea procurorilor de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, care instrumenteaza acest dosar. Masura a fost contestata de Socol si de Crusti la CAB, care insa le-a respins solicitarea.

In referatul cu propunerea de arestare preventiva, procurorii au aratat ca Irina Socol este cea care a pus bazele mecanismului evazionist in care a angrenat firma pe care a infiintat-o, dupa atragerea mai multor complici, vizati si ei de ancheta procurorilor, care au recunoscut faptele si au prezentat pe larg modul in care acestea au fost comise.

Socol si Crusti au fost retinute la 9 septembrie. Ceilalti suspecti din dosarul de evaziune fiscala in domeniul comercializarii de programe informatice vor fi cercetati in libertate, dupa ce, la audierile din 8 septembrie.

In cazul unuia dintre suspecti a fost dispusa cercetarea sub control judiciar, precizau sursele citate.

In acest dosar, politistii si procurorii au perchezitionat, in 8 septembrie, sediile mai multor firme, printre care si cel al societatii Siveco. Potrivit Politiei Romane, perchezitiile au fost facute la sapte adrese din Bucuresti si din judetele Ilfov si Giurgiu, fiind vizate domiciliile suspectilor si sediile unor societati comerciale.

„In fapt, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei compani producatoare de programe informatice ar fi creat un circuit infractional format din peste 50 de societati comerciale prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive derulate in perioada 2009-2013, in valoare de aproximativ 10 milioane de euro”, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Din cercetari a reiesit ca in contabilitatea producatorului de soft ar fi fost inregistrate achizitii fictive de servicii reprezentand crearea unor programe informatice care in realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.