Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Valeriu Zgonea, la Conferinţa Europeană a Preşedinţilor de Parlamente

Bucureşti: Valeriu Zgonea, la Conferinţa Europeană a Preşedinţilor de Parlamente

DISTRIBUIȚI

131242 – 10092014 – Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, va participa, în zilele de 11 şi 12 septembrie, la Oslo, capitala Norvegiei, la Conferinţa Europeană a Preşedinţilor de Parlamente, organizată de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi Parlamentul norvegian.

Pe ordinea de zi a evenimentului se află mai multe teme de dezbatere, cele mai importante referindu-se la drepturile şi libertăţile fundamentale constituţionale, democraţia, suveranitatea şi      securitatea în Europa, precum şi soluţii pentru stabilirea unui echilibru între majoritate şi opoziţie, potrivit unui comunicat al Camerei Deputaţilor.

Norvegia sărbătoreşte bicentenarul constituţiei, această ţară având cea mai veche constituţie din Europa. Având în vedere că una dintre cele mai vechi „curţi constituţionale” din Europa este Curtea Supremă a Norvegiei, acest subiect se va afla pe ordinea de zi a dezbaterilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor va fi însoţit la acest eveniment de şeful Delegaţiei Parlamentului României la APCE, deputatul Ionuţ Stroe (PNL). – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.