Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Valeriu Zgonea, la Parliamentary Inteligence – Security Forum de la Washington

Bucureşti: Valeriu Zgonea, la Parliamentary Inteligence – Security Forum de la Washington

DISTRIBUIȚI

131360 – 16092014 –  Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, participă în perioada 16 – 19 septembrie, la Washington DC, în SUA, la Parliamentary Inteligence – Security Forum. Principalele teme de dezbatere vor fi ameninţările teroriste regionale, problematica luptătorilor terorişti străini, combaterea finanţării terorismului şi cooperarea instituţionalizată dintre UE şi SUA în acest domeniu, programul Meta – Data al SUA, precum şi sistemul naţional de prevenire şi combatere al terorismului.

„Globalizarea terorismului este un fenomen pe care nu îl putem nega, o ameninţare la adresa securităţii naţionale şi internaţionale. Întreaga comunitate internaţională se confruntă cu acest fenomen aşa încât, ca parte importantă a acesteia, România va acţiona, în continuare, pentru prevenirea şi combaterea acestui fenomen, atât la nivel naţional, cât şi în cadrul organismelor internaţionale, pe baza legislaţiei existente şi cu respectarea drepturilor omului şi a

libertăţilor fundamentale. În acest sens, ţara noastră a încheiat peste 50 de acorduri bilaterale de cooperare în domeniul combaterii terorismului, a crimei organizate şi a traficului de droguri cu mai multe state din Europa şi SUA”, a precizat Valeriu Zgonea.

Membrii delegaţiei vor avea mai multe întrevederi cu oficiali din Congresul SUA, cu membrii ai Caucus – ului pentru România, ai Comitetului pentru informaţii şi ai Agenţiei Naţionale de Securitate.

Pe durata vizitei, delegaţia va avea o întâlnire şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti.

Preşedintele Camerei Deputaţilor va fi însoţit la acest eveniment de deputatul Petru Gabriel Vlase. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.