Acasă Politic Bucureşti: Viorica Costiniu sub lupa Inspecţiei Judiciare

Bucureşti: Viorica Costiniu sub lupa Inspecţiei Judiciare

DISTRIBUIȚI

 131175 – 08092014 – Judecatoarea Viorica Costiniu de la Curtea de Apel Bucuresti a intrat in atentia Inspectiei Judiciare  a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), dupa un verdict dat in dosarul lui Nicusor Constantinescu.

Judecatoarea este suspectata ca nu ar fi respectat normele de procedura penala in deciziile pe care le-a luat in ceea ce il priveste pe presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Constanta, transmite Digi 24.

Viorica Costiniu ar fi incalcat prevederile Codului de Procedura Penala cand a judecat si respins o contestatie a DNA prin care se solicita emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Nicusor Constantinescu, in absenta avocatilor apararii si a procurorului de sedinta.

Apoi, o alta instanta de judecata a stabilit ca decizia Vioricai Costiniu este nula si a emis mandatul international de arestate cerut de procurorii anticoruptie in cazul alesului local, care se trateaza de cancer in SUA si care urmeaza sa fie extradat.

Contestatia DNA pe care a respins-o Viorica Costinoiu, pe 30 iulie, viza o decizie din 25 iulie a Tribunalului Bucuresti, care a stabilit ca Nicusor Constantinescu se poate trata in continuare in America.

De mentionat este faptul ca procedura penala prevede ca prezenta in sala a avocatilor apararii si a procurorului de sedinta este obligatorie in astfel de situatii.

Nu este pentru prima oara cand Viorica Costinoiu are probleme de acest fel. Ea a fost acuzata, in 2010, ca este cea care a convins-o pe colega sa, Luciana Mera, ca Sorin Ovidiu Vintu nu e un pericol social, ajungandu-se astfel in completul Curtii de Apel la decizia favorabila eliberarii din arest preventiv a omului de afaceri.

Ulterior, plenul CSM a decis sa admita cererea de aparare a reputatiei si independentei judecatoarelor Viorica Costiniu, Cristian Rotaru si Luciana Mera, de la Curtea de Apel Bucuresti, care au reclamat afirmatii din presa legate de delibrarile pe recursul la arestare in cazul Vintu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.