Acasă Sud-Est Buzau Buzău: Zeci de percheziţii la suspecţi de infracţiuni silvice şi braconaj cinegetic

Buzău: Zeci de percheziţii la suspecţi de infracţiuni silvice şi braconaj cinegetic

DISTRIBUIȚI

131405 – 18092014 – Peste 60 de poliţiştii buzoieni au descins joi la 22 de adrese din judeţul Buzău, pentru probarea activităţii infracţionale a unor persoane juridice şi fizice bănuite de ilegalităţi în domeniul silvic, evaziune fiscală şi braconaj cinegetic. La percheziţii participă şi specialişti silvici din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Focşani, potrivit unui comunicat al IPJ Buzău.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor şi a Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Buzău.

Echipele de control acţionează simultan la sediile a nouă societăţi comerciale, puncte de lucru, depozite şi gatere care au ca principal obiect de activitate exploatarea, prelucrarea, transportul şi comercializarea lemnului.

De asemenea, sunt efectuate percheziţii la domiciliile a 13 persoane fizice de pe raza judeţului Buzău, dintre care 10 sunt bănuite de infracţiuni silvice şi 3 sunt bănuite de braconaj cinegetic.

Prejudiciul estimat până în prezent este de 3.000.000 de lei, reprezentând T.V.A.-ul şi impozitul pe profit neachitat bugetului de stat, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.