Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: Preşedintele Băsescu e optimist în privinţa gazelor

Constanţa: Preşedintele Băsescu e optimist în privinţa gazelor

DISTRIBUIȚI

 130992 – 03092014 – Președintele Traian Băsescu a făcut o vizită oficială, miercuri, pe platforma de foraj din Marea  Neagră, unde s-a arătat optimist că peste șase ani vor putea fi acoperite nevoile de gaz ale României și Republicii Moldova.

”Sunt optimist că România va fi capabilă în jurul anilor 2019-2020, să acopere nevoile de gaze ale României și Republicii Moldova. Dacă vor fi resurse și pentru export cu atât mai bine”, a declarat șeful statului, potrivit Mediafax.

”Mă bucur că s-a ajuns la o înțelegere cu Transgaz care va fi exportatorul gazelor din Marea Neagră. În octombrie vom ști care este presiunea zăcământului de gaz din Domino 2. Acest lucru va permite Petrom-Exxon să evalueze costurile de producție, investițiile de care este nevoie”, a continuat Băsescu.

”Dacă se vor confirma zăcămintele, vor fi necesare investiții de 4-5 miliarde dolari pentru ca zăcământul să poată fi exploatat”, a arătat președintele.

”Forța celor două companii mă face optimist. Sunt companii care sunt obișnuite cu succesul”, a încheiat Traian Băsescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.