Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Deputatul Aurelian Mihai continuă greva foamei

Deputatul Aurelian Mihai continuă greva foamei

DISTRIBUIȚI

dolha - aurelian mihaiColegul Mircea Dolha îl susține și-i scrie, în SUA,  președintelui Camerei Deputaților131440 – 19092014În urma a numeroase realităţi prezentate de numeroşi cetăţeni români din diaspora, dar şi din cauza lipsei de reacie a statului român, am ales ca în această dimineaţă, în Parlamentul României, să protestez pentru a iniţia un dialog real care să conducă la rezolvarea situaţiei din rândurile comunităţilor noastre de români din străinătate”, anunţa miercuri deputatul de diaspora, Aurelian Mihai.

Ceea ce l-a determinat să aleagă această formă de protest, neobișnuită pentru un parlamentar, are legătură cu pasivitatea statului român, a subliniat deputatul într-o conferinţă de presă, pe 18 septembrie, dar şi cu faptul că “în colegiul meu se află oficial 3 320 000 de cetăţeni români, iar numărul mic de consulate nu statisface cerinţele românilor din afara țării. De multe ori aceştia sunt obligaţi să parcurgă sute de kilometri până la porţile consulatelor”, argumentează parlamentarul.

Fie că mă refer la taxele consulare ridicate, fie că discutăm spre modalitatea de lucru în cadrul multora dintre consulatele statului român în străinătate, de nemodernizare a acestora, de lipsa personalului consular care să poată face față activităţii în parametri optimi, aşa cum ne-am dori, fie că discutam de neimplicarea statului român în rezolvarea chestiunii repatrierii trupurilor cetăţenilor români decedaţi în străinătate sau despre lipsa proiectelor pentru încurajarea repatrierii a milioane de cetăţeni care doresc să revină acasă, de lipsa unui mediu economic, fiscal, administrativ care să inspire încredere şi siguranţă procesului de repatriere și îi determină să aleagă continuarea vieţii în străinătate în ciuda condiţiilor grele de viaţă, am ales ca formă de protest – greva foamei”, a mai subliniat Aurelian Mihai.

Acesta susţine că a semnalat toate aceste situaţii şi Ministerului Afacerilor Externe, însă răspunsurile primite au fost “descurajatoare” şi că, înainte de a începe această formă de prostest,  a încercat să determine reacții favorabile pentru rezolvarea problemelor din diaspora din partea “mai marilor cu putere de decizie”.

Deputatul a anunţat că va continua protestul la sediul Parlamentului României până când va primi un raspuns pentru o cale de comunicare în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor pe care le întâmpină românii din afara graniţelor.

Forma de protest adoptată de Aurelian Mihai l-a îngrijorat pe vicepreşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor, Mircea Dolha, care l-a vizitat pe colegul său joi, în Parlament, chiar în sala în care își desfășoară activitatea Comisia parlamentară de resort, pentru a se interesa de starea lui de sănătate:  „Trebuie ca lucrurile să fie foarte clar stabilite din punct de vedere medical. Datoria mea este să mă asigur că sunteţi bine”, l-a asigurat Dolha pe colegul său.

În context, Mircea Dolha a anuţat că v-a trimite o înştiinţare preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, aflat în Statele Unite, prin care îi va aduce la cunoştinţă situaţia deputatului Aurelian Mihai. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.