Acasă Sud-Vest Dolj Dolj: Grup mare de migranţi, descoperit la Calafat

Dolj: Grup mare de migranţi, descoperit la Calafat

DISTRIBUIȚI

131302 – 12092014 –  Poliţiştii de frontieră de la Calafat, judeţul Dolj au descoperit 24 de migranţi ascunşi într-un locaş special amenajat  într-un  tir încărcat cu saci cu cărbuni,  care intenţionau să ajungă ilegal în Europa de Vest.În data de 12 septembrie a. c., la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion Iveco, un şofer cu cetăţenie letonă, în vârstă de 48 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire, saci cu cărbuni din Bulgaria pentru Lituania.

Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a descoperit 24 de migranţi ascunşi într-un locaş special amenajat printre marfa transportată, construit din scânduri şi acoperit cu saci de cărbuni. Toţi cei 24 erau bărbaţi, din care 19 cetăţeni afgani, 4 irakieni şi un sirian, cu vârste cuprinse între 14 şi 30 ani.

Aceştia au declarat că au fost îmbarcaţi în microbuze în Sofia, cu ajutorul unei călăuze,  iar ulterior au fost transportaţi într-o pădure, de unde au fost urcaţi în tir, plătind sume între 1.700 dolari şi de 4.300 de euro, pentru a ajunge în Europa de Vest.

Poliţiştii de frontieră le-au întrerupt călătoria celor 24, ei urmând, conform protocolului româno – bulgar, să fie predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale care se impun. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.