Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Fostul șef al Direcției Juridice din PMB, trimis în judecată pentru un...

Fostul șef al Direcției Juridice din PMB, trimis în judecată pentru un prejudiciu de peste 3 milioane de euro

DISTRIBUIȚI

131595 – 26092014 – Andrei Creci, fost şef de serviciu în Direcţia Juridică a Primărei Capitalei, a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu. În același dosar, au mai fost trimise în judecată și alți foști funcționari ai primăriei – Cecilia Manolescu, Luminița Mihuțu, Florica Haida, Ana Sandu, Mihaela Diacon, Diana Mitroi și Bogdan Șoșoacă, de asemenea pentru abuz în serviciu, precum și Gheorghe Constantinescu, acuzat de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu.

Procurorii îi acuză pe foștii funcționari că, în perioada noiembrie 2004 – aprilie 2005, fiind membri ai comisiei de aplicare a Legii nr. 10/2001, au propus, la recomandarea lui Gheorghe Constantinescu, restituirea în natură a unui teren de peste 15.000 mp (aflați în Sectorul 1) și măsuri reparatorii în echivalent o diferență de până la 3,5 hectare, prejudiciind bugetul municipalității cu peste 3,3 milioane de euro.

”Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale incidente în materia restituirilor imobilelor preluate abuziv de către stat în perioada 1945-1989, fără a ține seama că actele de notificare, depuse de inculpatul Constantinescu Gheorghe, nu cuprind motivele de fapt pe care se întemeiază cererile de restituire în natură, indicarea datelor despre imobil, momentul deposedării abuzive a proprietarului, modul de preluare a imobilului, actul normativ în baza căruia s-a dispus preluarea imobilului de către stat, titularul dreptului de proprietate asupra imobilului la momentul deposedării abuzive”, se arată în cumincatul DNA.

Dosarul a fost trimis la Curtea de Apel București, iar asupra bunurilor acuzaților a fost instituit sechestru până la concurența valorii prejudiciului.

Cariera lui Andrei Creci a fost strâns legată de cea a lui Traian Băsescu, care l-a numit director adjunct al Direcţiei Juridice din Primăria Bucureşti, răspunzând direct de retrocedarea imobilelor în baza Legii 10/2001. După ce a ocupat această funcție timp de 11 ani, în noiembrie 2012 a fost numit vicepreşedinte al AVAS, iar în martie 2013 a devenit vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.