Acasă Externe Germania: Piloţii Lufthansa intră în grevă marţi

Germania: Piloţii Lufthansa intră în grevă marţi

DISTRIBUIȚI

131325 – 15092014 – Piloţii companiei gemane Lufthansa vor intra în grevă, marţi, pe aeroportul din Frankfurt, aceasta fiind a patra mişcare de acest tip în mai puţin de două săptămâni, care se va concentra pe zborurile de lung curier, informează Mediafax.

După o mişcare socială a piloţilor Air France luni, greva de la Lufthansa va afecta zborurile de lung curier cu plecare şi sosire la Frankfurt şi efectuate cu avioane Airbus A380, A330, A340 şi

Boeing B747, în intervalul orar 9.00-17.00 (10.00-18.00 ora României), a anunţat sindicatul piloţilor Cockpit, aflat în conflict cu conducerea grupului german în legătură cu regimul de prepensionare.

După eşecul negocierilor la sfârşitul lui august, Cockpit a organizat deja trei greve de mai multe ore care au condus la anularea a 475 de zboruri în total, care asigurau în special legături interne şi europene. Ultima a avut loc la 10 septembrie la Munchen.

Pasagerii fiind în general informaţi cu suficient timp înainte, aceste greve nu au generat haos în aeroporturi. Ele costă însă scump compania, ale cărei conturi au fost deja afectate în acest an de o pierdere de 60 de milioane de euro generată de o mişcare socială de trei zile în aprilie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.