Acasă Sud-Vest Gorj Gorj: Fostul director general al SNLO, reţinut

Gorj: Fostul director general al SNLO, reţinut

DISTRIBUIȚI
judecator_retinut

131583 – 26092014 – Fostul director general al fostei Societati Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO), Daniel Burlan, in prezent angajat al Complexului Energetic Oltenia, a fost retinut, joi, intr-un dosar penal in care a fost retinut si patronul unei firme care asigura masa calda pentru minerii din zona Motru.

Patronul respectiv este Alexandru Ciorecan, fost director al Unitatii de Cazare Cantine Motru, unitate desprinsa din fosta RA a Lignitului Oltenia si privatizata, barbatul devenind actionar majoritar al acesteia.

Ambii sunt acuzati de delapidare, prejudiciul estimat de anchetatori fiind de aproximativ 2,8 milioane lei.

Conform unor surse judiciare, din ianuarie 2009 si pana in aprilie 2013, cei doi directori au dispus folosirea de fonduri ale SNLO destinate personalului propriu pentru achitarea meselor servite de fotbalistii de la „Minerul Motru”. Plata consumatiei sportivilor nu s-a facut in baza vreunui contract, ci a intelegerilor directe dintre cei doi directori, Minerul Motru avand SNL Oltenia printre finantatorii sai, sustin sursele citate.

Fostul director general Daniel Burlan a declarat in momentul retinerii sale de catre anchetatori ca nu este vinovat si ca valoarea contractului de achizitie masa calda pentru angajatii SNLO nu a fost depasita, in opinia sa nefiind comisa vreo ilegalitate.

Burlan si Ciorecan au fost adusi, joi, de catre politisti, la audieri, in baza unor mandate de aducere emise pe numele a noua persoane, toate fiind cu functii de conducere in mineritul din zona Motru.

Sapte dintre persoanele audiate au fost lasate sa plece acasa in urma audierilor de la sediul IPJ Gorj, o parte dintre acestea fiind cercetate in libertate pentru complicitate la delapidare.

Dosarul respectiv a fost deschis dupa ce politistii si procurorii DIICOT Targu Jiu au descins in luna august la subunitati miniere din zona Motru intr-un dosar ce viza modul in care un angajat de la cariera Rosiuta a figurat mai multi ani ca fiind prezent la locul de munca, desi el era, in realitate, filat pe litoral sau in cluburi din strainatate, fiind suspectat ca ducea fete, inclusiv minore, pentru a se prostitua. Potrivit anchetatorilor, sefii acestuia il pontau ca fiind prezent la locul de munca, anchetatorii sustinand ca, uneori, acestora li se puneau gratuit la dispozitie unele dintre tinerele obligate sa se prostitueze. In prezent, anchetatorii au suspiciunea ca o parte din deconturile utilizate pentru masa fotbalistilor erau folosite si pentru petreceri la care directori din minerit participau impreuna cu prostituate din zona Motru. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.