Acasă Sud-Vest Gorj Gorj: Premierul Ponta crede că toţi copiii au competenţe digitale

Gorj: Premierul Ponta crede că toţi copiii au competenţe digitale

DISTRIBUIȚI

131326 – 15092014 – Premierul Victor Ponta a vorbit, luni, despre problema manualelor tiparite si digitale pentru clasa I si clasa a II-a, care nu vor fi din 15 septembrie pe bancile elevilor, din cauza unor contestatii depuse de edituri.

„Noi am luat decizia de a veni in secolul XXI cu manualele, de a trece la digitalizare (…) O astfel de reforma deranjeaza multe interese, unii o sa piarda bani si au contestat reforma. Au sprijinitori in politica si in mass-media, ca cine are bani are si sprijinitori de cumparat. Nu stiu daca mai e vreun copil, chiar si de clasa I, care sa nu stie sa umble pe computer, sa nu aiba telefon cu Internet. Nu putem ramane cu manuale vechi din cauza celor care au bani sa cumpere politicieni. Imi pare rau ca au blocat clasa I, dar scoala romaneasca are nevoie de o reforma”, a declarat Victor Ponta.

Prim-ministrul a participat, luni dimineata, la deschiderea anului scolar de la Colegiul „Tudor Vladimirescu” din Targu Jiu, unde a comentat, de asemenea, scandalul manualelor scolare.

„Trebuie sa avem manuale noi, digitale, dupa mai bine de zece ani, astfel incat rezultatele pe care le aveti la scoala sa poata dupa aceea sa va foloseasca in viata profesionala. Sunt lucruri pe care trebuie sa le facem, lucruri pe care le putem face doar impreuna, profesori, parinti, autoritati locale, Guvern”, a explicat Ponta.

Peste trei milioane de elevi si prescolari au inceput scoala pe 15 septembrie, insa fara manualele digitale promise de Guvern. Elevii nu au de pe ce invata, pentru ca rezultatele licitatiei pentru realizarea manualelor au fost contestate de mai multe edituri.

Pana la solutionarea contestatiiilor, elevii de clasa I vor invata de pe fise, in vreme ce scolarii din clasa a II-a vor folosi manualele vechi, chiar daca acestea nu sunt in conformitate cu noua programa. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.