Acasă Externe Italia: Nicolae Bănicioiu, la reuniunea informală a miniştrilor Sănătăţii din UE

Italia: Nicolae Bănicioiu, la reuniunea informală a miniştrilor Sănătăţii din UE

DISTRIBUIȚI

131512 – 23092014 – Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, participă la Reuniunea informală a miniştrilor sănătăţii din UE (Consiliul EPSCO informal) care se desfăşoară în aceste zile la Milano, în Italia.

Stilurile de viaţă şi prevenirea cancerului, inovarea medicală în beneficiul pacienţilor, dar şi ca stimul pentru sustenabilitate economică, terapia durerii şi îngrijirile paleative, sunt câteva dintre subiectele importante de pe agenda de lucre a reuniunii, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

“Apreciem în mod deosebit temele incluse pe agenda Consiliului informal al ministrilor sănătăţii. Temele reflectă o continuare a  dezbaterilor strategice care au avut loc la Consiliul informal din aprilie, de la Atena, în contextul sustenabilităţii financiare a sistemelor de sănătate (inovarea medicală), dar, în acelaşi timp, punctând teme de reflecţie pentru provocările curente ale sistemelor de sănătate (îngrijirile paliative şi prevenţia cancerului)”, a spus ministrul Bănicioiu cu ocazia particip[rii la Reuniune.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a participat la ceremonia de semnare a Acordului pentru achiziţia comună a UE de contra-masuri medicale (JPA) – vaccinuri pandemice şi alte produse farmaceutice în legătură cu ameninţările tranfrontaliere grave de sănătate. Acest document creează cadrul legal pentru viitoare achiziţii de vaccin pandemic şi produse farmaceutice la nivel European.

După reuniune, ministrul Sănătaţii va efectua şi o vizită la Policlinica San Donato, în cadrul programului de cooperare între Ministerul Sănătăţii din România şi IRCCS Policlinica San Donato şi Asociaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo privind dezvoltarea domeniului chirurgie cardiace pediatrice în România. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.