Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Monica Macovei: Ponta, du-te și bate-te pentru Cioloș!

Monica Macovei: Ponta, du-te și bate-te pentru Cioloș!

DISTRIBUIȚI
monica_macovei8

130913 – 01092014 – Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent pentru funcția de președinte al României, a declarat că prim-ministrul Victor Ponta a făcut de râs din nou România, trimițând la Bruxelles două propuneri pentru un portofoliu de comisar european.

În plus, Victor Ponta a încălcat legea 373/2013, pentru că a transmis propunerea fără să anunțe Parlamentul României și fără ca acest candidat să fi fost audiat. “Argumentul dat de premier este unul mincinos, și anume dacă nu ia Cioloș Agricultura, atunci să luăm altceva. Vă aduc aminte că în 2009 a fost trimis Vosganian, care s-a prezentat foarte prost, și a fost respins de Comisia Europeană. Abia apoi a fost trimisă o altă nominalizare, nu două deodată. Dacă l-ar respinge pe Cioloș, atunci Guvernul face o nouă nominalizare, dar respectând legea și audiind acea persoană, cine o fi ea, în comisia de specialitate a Parlamentului”, a declarat Monica Macovei, la Realitatea Tv.

Monica Macovei a precizat că Dacian Cioloș, care a condus comisariatul Agriculturii, este apreciat la Bruxelles.

“La Bruxelles se făcea Politica Agricolă Comună și Cioloș a făcut-o foarte bine. Este un om foarte respectat în Comisia Europeană. Soluția este să te bați pentru ca Cioloș să fie acolo. Ponta, du-te și bate-te pentru Cioloș!”, a spus Monica Macovei.

Monica Macovei a mai spus că sunt  importante atât portofoliul, cât și persoana propusă de România pentru un post de comisar european.

“Contează portofoliul, trebuie să fie unul important, pentru că acest lucru crește puterea României, și contează persoana. Dacă persoana nu este bine calificată, dacă persoana nu este recunoscută în ceea ce face la nivel internațional, atunci va lua un comisariat foarte slab”, a explicat Monica Macovei, amintind că europarlamentarul Corina Crețu, nume vehiculat în presă ca fiind a doua propunere a lui Victor Ponta, nu a lucrat nicio lege în Parlamentul European în 5 ani de mandat.

“Ne-am mai făcut o dată de râs în Europa, trimițând un al doilea candidat. În primul rând, te lupți să câștigi Agricultura. Nimic nu câștigi dacă nu te lupți”, a mai spus Monica Macovei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.