Acasă Externe NATO: Rusia ar putea realiza incursiuni în Republica Moldova

NATO: Rusia ar putea realiza incursiuni în Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

131341 – 16092014 – Comandantul fortelor militare NATO in Europa, Philip Breedlove, a avertizat luni ca Rusia ar putea realiza incursiuni in Rep. Moldova. Generalul Breedlove a cerut o regandire a aliantei NATO, subliniind ca este nevoie de masuri care sa asigure aliatii organizatiei nord-atlantice, dar si sa descurajeze Rusia, care ar putea viza incursiuni in Moldova si Transnistria, potrivit Ziare.com.

„In ultimii 12 ani, am incercat sa facem din Rusia un partener. Am luat decizii fundamentale, decizii economice, impreuna cu faptul ca Rusia ar fi o parte constructiva a viitorului Europei. Iar acum vedem o situatie foarte diferita si trebuie sa o ne ocupam de ea”, a spus comandantul NATO, luni.

Generalul a comparat o posibila „invazie hibrid” in Moldova cu cele care s-au inregistrat in acest an in Crimeea si in estul Ucrainei: „Am vazut scenariul jucat in Crimeea, am vazut scenariul jucat in estul Ucrainei si acum incepem sa vedem scenariul jucat in Moldova”.

Breedlove a subliniat ca NATO trebuie sa stabileasca o forta de reactiune in tarile NATO, pentru a pune bazele oricaror viitoare incursiuni in Europa de Est, afirmand ca aceste forte sunt „necorespunzatoare” pentru a face fata provocarilor Rusiei.

De asemenea, comandantul fortelor militare NATO din Europa a cerut stabilirea unui sediu central al NATO care ar urma sa se concentreze pe „Articolul 5” al aliantei, cu privire la responsabilitatile apararii oricarui stat membru care este amenintat de forte militare.

In acelasi timp, Breedlove a precizat ca SUA vor avea nevoie de Rusia „pe termen lung”, pentru o Europa care sa fie „intreaga, libera si in pace”: „Trebuie sa fie o parte acestui lucru”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.