Acasă Externe OSCE sare in apararea presei din Rep. Moldova

OSCE sare in apararea presei din Rep. Moldova

DISTRIBUIȚI

130990 – 03092014 – Proiectul de lege cu privire la amendarea legislaţiei cu privire contracararea extremismului în Rep. Moldova ar putea reprezenta o ameninţare la adresa libertăţii de exprimare pe Internet.

Constatarea a fost făcută de Dunja Mijatovic, reprezentanta OSCE pentru Libertatea Presei.

OSCE consideră că în formula propusă, proiectul de lege ar da undă verde Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) să ceară de la administratorii paginilor web blocarea conţinutului de natură extremistă.

Reprezentanta OSCE pentru Libertatea Presei solicită autorităţilor eliminarea din proiectul de lege prevederea respectivă care ar putea duce la restricţionarea accesului la conţinuturile de pe Internet fără proceduri judiciare adecvate şi monitorizare.

OSCE îşi manifestă diponibilitatea de a sprijin autorităţile de la Chişinău pentru îmbunătăţirea legislaţiei.

Amendamentele respective au fost aprobate de Parlamentul de la Chişinău în prima lectură la sfârşitul lunii lunii iulie a.c.

Proiectul de lege a fost elaborat pe fundalul crizei din Ucraina şi a apariţiei tendinţelor separatiste. În art.8 se face referire inclusiv la blocarea, până la două luni, a site-urilor sau a conturilor de pe reţelele de socializare care conţin informaţii considerate de autorit[í ca fiind de natură extremistă.

Mai multe organizaţii de media şi redacţii din Rep. Moldova au cerut eliminarea articolului respectiv din proiectul de lege, considerând că poate fi transformat într-un instrument de cenzură. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.