Acasă Nord-Est Suceava Suceava: Captură importantă de ţigări de contrabandă

Suceava: Captură importantă de ţigări de contrabandă

DISTRIBUIȚI

131265 – 11092014 –  Poliţiştii de frontieră din Sectorul Brodina al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au făcut o captură importantă de ţigări de contrabandă provenite din Ucraina.

În dimineaţa zilei de 10 septembrie a. c., în jurul orelor 4.00, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii Straja, judeţul Suceava, la aproximativ 250 de metri de linia de frontieră spre interior, mai multe persoane care transportau colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au efectuat întâi somaţiile prin voce, dar  deoarece persoanele vizate au ignorat avertismentul, ei au tras opt focuri de avertisment în plan vertical, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul Ucrainei, dispersându-se pe mai multe direcţii.

Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea reţinerii şi identificării persoanelor respective, precum şi a cercetării în comun a evenimentului.

La faţa locului, pe teritoriul României, poliţiştii de frontieră au descoperit 25 de colete învelite în folie neagră, care conţineau ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci.

Autorităţile ucrainene au informat că au reţinut o persoană, cetăţean ucrainean, şi au descoperit cinci colete cu ţigări făcând parte din acelaşi lot.

            La sediul Sectorului Brodina, în urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conţin 55.800 pachete ţigări, în valoare de aproximativ 558.000 lei, care au fost confiscate. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.