Acasă Externe Ucraina: Armistiţiu între autorităţile de la Kiev şi separatişti

Ucraina: Armistiţiu între autorităţile de la Kiev şi separatişti

DISTRIBUIȚI

131154 – 05092014-  Reprezentantii autoritatilor de la Kiev si liderii separatistilor au semnat, vineri, la Minsk, un armistitiu care prevede incetarea focului in estul tarii, informeaza surse citate de Interfax.

Informatia nu a fost deocamdata confirmata oficial. Armistitiul ar urma sa intre in vigoare vineri, de la orele 18:00.

Acordul a fost semnat in conditiile in care la summit-ul NATO, desfasurat in Tara Galilor, au fost luate decizii cruciale, in stransa legatura cu evolutiile crizei din Ucraina.

Vineri dimineata, orasul-port Mariupol, din Ucraina, a avut parte de bombardamente grele, cu cateva ore inainte ca autoritatile de la Kiev si separatistii sa inceapa negocieri, la Minsk, pe marginea incheierii conflictului.

Mariupol este o localitate strategica, cu jumatate de milion de locuitori, aflata intre Rusia si peninsula ucraineana anexata de Moscova, Crimeea.

Criza de la Mariupol a inceput in dupa-amiaza de joi, cand sase tancuri si vehicule ale separatistilor au atacat un punct de control ucrainean langa satul Sirokine, aflat la 15 minute de Mariupol. Punctul de control a fost distrus si batalionul Azov, compus din volutari pro-Kiev, s-a retras.

Luptele si bombardamentele la Sirokine au continuat toata noaptea si vineri dimineata si au facut zeci de victime, spun soldatii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.