Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Vizită la Kiev

Vizită la Kiev

DISTRIBUIȚI

131631 – 29092014 –  Premierul Victor Ponta a declarat,  într-un interviu pentru CNN, că va merge la Kiev, după ce a fost şi la Chişinău, deoarece România trebuie să transmită statelor vecine, inclusiv Ucrainei, mesajul că parcursul democratic, pro-european şi atlantic este cel corect, informează Mediafax.

Ponta a arătat totodată că independenţa energetică este cea mai importantă bătălie care trebuie câştigată de către statele din regiune, cea mai eficientă armă a Rusiei fiind energia.

Surse oficiale au declarat anterior că premierul Victor Ponta va pleca la Kiev, în perioada imediat următoare, unde se va întâlni cu omologul său ucrainean, cu care va susţine declaraţii comune de presă. Premierul va exprima sprijinul României pentru apropierea Ucrainei de către Uniunea Europeană, au arătat sursele.

Săptămâna trecută, în discursul susţinut la Adunarea Generală a ONU, Ponta a declarat că România susţine principiul suveranităţii şi al integrităţii teritoriale al tuturor ţărilor şi respinge orice formă de presiune externă asupra statelor din estul Europei care au aspiraţii de integrare europeană. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.