Acasă Uncategorized Baia Mare: Şeful Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare, pus sub...

Baia Mare: Şeful Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare, pus sub control judiciar

DISTRIBUIȚI

131841 – 08102014 –  Procurorii DNA din Baia Mare au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, începând de la data de 7 octombrie 2014 până la terminarea urmăririi penale în prezenta cauză, față de Traian Anton Riţiu, director în cadrul Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare (subordonată Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian Romatsa RA Bucureşti), pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu

obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, ambele în formă continuată, Vasile Pop, administrator de fapt al SC Mozigres Construct SRL Baia Mare, pentru dare de mită și complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, Mihai Vasile Pop, administrator al SC Mozigres Construct SRL Baia Mare, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

În ordonanța de dispunere a controlului judiciar, procurorii au reținut căîn intervalul 2012 – 2013, Riţiu, în calitatea menționată, a dispus achiziţionarea, prin atribuire directă, preferenţială, a unor lucrări de construcţii privind renovări şi amenajări interioare în spaţiile aparţinând Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare, lucrări care s-au realizat prin finanţare din bugetul Romatsa, în valoare de aproximativ 163.000 lei.

Cele 5 lucrări au fost atribuite către SC Mozigres Construct SRL Baia Mare, societate comercială administrată de către Mihai Vasile Pop, cu încălcarea art. 19 din OUG nr.34/2006, creându-se un folos material pentru această societate comercială.

De asemenea, în cursul anului 2012, Riţiu a atribuit preferenţial contracte de lucrări care au fost supraevaluate, vizând în special renovări şi amenajări interioare şi exterioare ale spaţiilor aflate în patrimoniul instituţiei pe care o conduce. Lucrările s-au realizat prin finanţare din bugetul Romatsa, acestea fiind în valoare de aproximativ 186.442 lei, fapt în urma căruia acesta a creat un prejudiciu patrimoniului Administraţiei Române a serviciilor de Trafic Aerian Romatsa şi a fost obţinut un avantaj pentru societăţile comerciale executante.

Astfel în intervalul martie – iunie 2012, unei societăți comerciale i-au fost atribuite direct trei contracte de lucrări, respectiv lucrări de renovare a platformei staţiei meteo, a radiofarului din localitatea Borleşti, cât şi contractul „Reparaţie exterioară vigie TWR”. În luna mai 2012, unei alte societăţi comerciale i-au fost atribuite lucrări de reparaţii la radiofarul din localitatea Borleşti, respectiv izolarea şi finisarea pereţilor exteriori. Necesitatea realizării acestei ultime investiţii nu a fost argumentată într-un memoriu tehnic de necesitate, care trebuia întocmit anterior solicitării înaintate către Romatsa.

În anul 2014, Riţiu a dispus achiziţionarea, prin atribuire directă, preferenţială, a şase lucrări de construcţii privind renovări şi amenajări interioare în spaţiile aparţinând Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare, lucrări care s-au realizat prin finanţare din bugetul Romatsa, în valoare de aproximativ 194.318,59 lei.

Cele şase lucrări au fost atribuite către SC Mozigres construct SRL Baia Mare, societate comercială administrată de către Mihai Vasile Pop, cu încălcarea art. 19 din OUG nr.34/2006, creându-se un folos material pentru această societate comercială.

În schimbul atribuirii lucrărilor, SC Mozigres Construct SRL Baia Mare a realizat mai multe lucrări de construcţii şi amenajare, în mod repetat, la un imobil aparţinând lui Riţiu Traian Anton, fără a i se pretinde sau a se primi de la acesta vreo sumă de bani sau bunuri și fără emiterea de documente contabile. De asemenea, Vasile Pop, administrator de fapt al SC Mozigres construct SRL Baia Mare, a efectuat, de mai multe ori, plăţi de materiale necesare la construirea imobilului aflat în proprietatea lui Riţiu, la diverşi furnizori, sume de bani care nu i-au fost restituite de acesta din urmă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.