Acasă Centru Brasov Braşov: Atomei pleacă la Tăriceanu

Braşov: Atomei pleacă la Tăriceanu

DISTRIBUIȚI

131682 – 01102014 –  Preşedintele organizaţiei municipale a PNL Braşov, Adrian Atomei, viceprimar al municipiului Braşov din 2012, a anunţat că părăseşte această formaţiune politică pentru a se înscrie în Partidul Reformator Liberal (PLR) condus de Călin Popescu Tăriceanu.

„Este o decizie pe care am luat-o cu greu, în urmă cu aproximativ o săptămână. După mai bine de 12 ani de activitate în PNL, m-am decis să mă alătur mişcării liberale a domnului Călin Popescu Tăriceanu, alături de o parte din colegii mei care au plecat din PNL Braşov. În primul rând acest lucru se datorează situaţiei interne a filialei Braşov care, din păcate, în ultimii ani de zile, prin conducerea domnului preşedinte Aristotel Căncescu a avut foarte mult de suferit pentru că dânsul, din nefericire, duce în interiorul partidului o luptă surdă de circa doi ani, o luptă pe care eu nu am mai putut-o continua în interior, ţinând cont că nu aş fi putut expune public problemele care există. Mi-am asumat această decizie şi voi merge mai departe alături de colegii mei liberali din PLR şi totodată voi încerca să transmit adevăraţilor liberali problemele care există la Braşov, şi pe care, din păcate, conducerea centrală nu le-a auzit”, a declarat, Adrian Atomei, potrivit Administratie.ro.

Întrebat dacă îi va fi uşor să ducă mai departe crezul său politic într-un partid aflat la început, el a afirmat că îi este mult mai uşor pentru că în PLR va putea construi alături de colegii plecaţi din PNL, oameni tineri, dar şi cu experienţă. El l-a dat exemplu pe consilierul local Radu Puşcariu, fondatorul PNL la Braşov şi membru al PNL din 1990, pe care l-a părăsit în vara acestui an pentru Partidul Reformator Liberal. „Sunt şi alţi colegi membri simpli ai PNL Braşov care se vor alătura acestei mişcări liberale, şi a căror nume le veţi afla în zilele următoare”, a mai spus Adrian Atomei.

El a adăugat că îşi asumă riscul de a pleca într-un partid neînregistrat pentru că are convingerea că într-un final acest partid va fi validat. În opinia sa, numai dacă ar fi plecat la un alt partid, altul decât cel liberal, s-ar fi putut interpreta ca fiind vorba traseism politic. „Am făcut această alegere pentru că la Partidul Liberal Reformator (PLR) sunt doar colegi liberali, iar partidul s-a format la iniţiativa unui fost preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, care să nu uităm, a fost singurul premier liberal după anul 1989 şi cred că într-o zi, mai devreme sau mai târziu, toată această mişcare se va regăsi într-o formulă cu adevărat majoritar liberală”, a subliniat fostul liberal.

Adrian Atomei a afirmat că principalele motive ale plecării sale din PNL au fost faptul că nu se mai consideră reprezentat de conducerea filialei de la Braşov, precum şi faptul că nu crede întru totul în candidatura lui Klaus Iohannis.

De asemenea, el a arătat că şi-a asumat şi pierderea funcţiei de viceprimar în urma plecării din PNL. „Eu acum făcând parte dintr-o minoritate, este clar că şi colegii mei majoritari pot lua această decizie în Consiliul Local. O să discut cu fiecare în parte şi probabil că nici nu va fi nevoie să ia dânşii o decizie, voi face eu o retragere din această funcţie”, a mai spus Adrian Atomei.

Purtătorul de cuvânt al filialei Braşov a PNL, Sebastian Grapă, a declarat că plecarea lui Atomei era previzibilă de mai multe luni. „Era un lucru previzibil, o chestiune anunţată. Este foarte bine că s-a întâmplat El de mult nu mai era cu noi. Intenţia sa de a părăsi partidul era previzibilă de acum 3-4 luni”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL Braşov.

Adrian Atomei este de peste 12 ani membru al PNL şi a îndeplinit mai mult funcţii de conducere în structurile naţionale studenţeşti şi de tineret ale PNL, iar în perioada 2008-2012 a fost ales consilier local. Din 2013 fusese ales pentru un mandat de patru ani în funcţie de preşedinte al organizaţiei municipale Braşov a PNL. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.