Acasă Centru Brasov Brașov: Viorel Hrebenciuc a fost reţinut

Brașov: Viorel Hrebenciuc a fost reţinut

DISTRIBUIȚI

132331– 28102014  – Viorel Hrebenciuc a fost reținut de procurori, după ce în această dimineață s-a prezentat la DNA Brașov, pentru noi audieri în dosarul retrocedării ilegale e terenuri forestiere. Decizia privind eventuala sa arestare va fi luată de magistrații ICCJ, în competența cărora intraă judecarea dosarului.

Viorel Hrebeciuc, rămas fără imunitate după ce a demisionat ieri din Parlament, este anchetat într-un dosar în care este investigată retrocedarea, ilegală, a mai multor hectare de pădure, prejudiciul estimat depășind 450 de milioane de euro.

Înainte de a intra la DNA, Hrebenciuc a spus că se așteaptă la reținerea sa.

În acest dosar, și Andrei, fiul lui Hrebenciuc, este arestat, find implicat, prin firmele pe care le controla, într-un circuit financiar menit să mascheze proveniența ilegală a unor sume de bani, reprezentând sumele pe care tatăl său urma să le încaseze pentru cele 12.000 de hectare de pădure, parte care i-ar fi revenit ca mită pentru intervențiile făcute în vederea retrocedării.

În același dosar a mai fost arestat și Paltin Gheorghe Sturdza, pretinsul moștenitor al domeniilor Ghica din Bacău, ca și samsarul de terenuri, cumpărătorul  de terenuri-chilipir, Dan Bengescu.

De asemenea, trei judecători și șeful Romsilva, Adam Crăciunescu, sunt cercetați sub control judiciar.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.