Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: 18 octombrie – Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane

București: 18 octombrie – Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane

DISTRIBUIȚI

132080 – 17102014 – Cu prilejul Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane, celebrată anual la data de 18 octombrie, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) lansează Campania ”Exploatarea ucide suflete – Alege să cunoşti, alege să nu judeci, alege să previi”, care se va desfășura în perioada octombrie – martie 2014.

Scopul campaniei este acela de a contribui la reducerea cererii din perspectiva celor trei forme de exploatare (sexuală, cerșetorie, muncă) prin informarea grupului țintă și a publicului larg asupra condiției victimei, a metodelor de recrutare și a repercusiunilor legale.

Campania ANITP iși propune în premieră să utilizeze mijloace inovatoare de comunicare, prin utilizarea noilor tehnologii, pentru a asigura o diseminare eficientă a mesajului antitrafic către un public larg și eterogen atât în mediul online cât şi stradal.

În anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, data de 18 octombrie a fost desemnată „Zi Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”.       Acest demers a fost considerat un pas important întreprins de către Comisia Europeană în contextul asumării, pe termen lung, a angajamentului de a preveni şi combate traficul de fiinţe umane.

Potrivit datelor statistice, la nivelul anului 2013, din totalul de 896 victime identificate, 577 au fost de sex feminin, 300 având sub 18 ani. Din acestea, 439 au fost exploatate sexual, 375 au fost exploatate prin muncă, iar 82 prin cerşetorie, pornografie şi obligare la comiterea de furturi, potrivit unui comunicat al ANITP. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.