Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Angel Tîlvăr: Votul noii Comisii Europeane, relansarea proiectului European!

Bucureşti: Angel Tîlvăr: Votul noii Comisii Europeane, relansarea proiectului European!

DISTRIBUIȚI

132227 – 23102014 – Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, Angel Tîlvăr felicită președinte Jean-Claude Juncker, precum și noii membri ai Comisiei Europene pentru votul majoritar pozitiv de investire acordat în Parlamentul European, pe 22 octombrie.

“Reprezintă un semnal de susținere solidă pentru echipa de comisari europeni condusă de președintele Juncker. Totodată, votul de astăzi este un vot pentru o Europă unită și pentru relansarea proiectului European”, consideră Angel Tîlvăr.

Acesta susţine că derularea procesului de numire a noii Comisii este “conform cu calendarul stabilit”, iar europarlamentarul Corina Crețu va putea prelua portofoliul Politicii Regionale la aceeași dată.

În acest sens, comisarul Corina Creţu a anunțat și care sunt priorităţile în mandatul său: negocierea programelor operaţionale, creşterea absorbţiei fondurilor europene, prin transferul de bune practici din state precum Polonia către ţări ca România şi o simplificare a birocraţiei.

“Sunt convins că membrii Comisiei, prin activitatea pe care o vor desfășura și prin susținerea statelor membre, vor putea aduce o contribuţie majoră la consolidarea proiectului european, şi, în acelaşi timp, vor îndeplini aşteptările cetăţenilor europeni”, mai adaugă președintele al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților.

Totodată, acesta crede  că noua Comisie va căuta soluții și noi metode pentru a creşte absorbţia fondurilor europene de către statele membre, prin transferul de bune practici dinspre statele care se află în topul clasamentului către cele care au întâmpinat probleme în acest domeniu.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.