Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: ATR cere modificarea Legii donării de organe

Bucureşti: ATR cere modificarea Legii donării de organe

DISTRIBUIȚI

132180 – 22102014  – Asociaţia Transplantaţilor din România pledează pentru schimbarea legislaţiei în domeniu, pentru a o face compatibilă cu situaţia din alte ţări europene. Peste 3.000 de români sunt pe listele de aşteptare pentru un transplant de rinichi, inimă, plămân sau pancreas, iar un sfert dintre ei au nevoie de un transplant renal, arată iniţiatorii campaniei „Spune DA! Susţine donarea de organe”.

Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi, la Arad, reprezentanţii pacienţilor au insistat pentru acţiuni comune ale tuturor factorilor implicaţi, cu scopul unei mai bune informări a populaţiei.

„Cea mai mare problemă cu care ne confruntăm la nivel naţional este lipsa de informaţie, aproape pe toate palierele vieţii – economice, sociale şi de sănătate, în mod deosebit. Până când nu se vor uni toate forţele la nivel de Minister al Sănătăţii, Ministerul Învăţământului, Biserica şi noi, pacienţii, beneficiari ai operaţiilor de transplant, ca să facem un front comun de informare, cu un caracter continuu şi pe o perioadă mai mare de timp, nu vom reuşi să cuprindem şi să dezvoltăm cât mai mult această activitate”, a spus Gheorghe Tache, preşedintele Asociaţiei Transplantaţilor din România.

În România, doar 18% din populaţie conştientizează importanţa salvării unei vieţi omeneşti prin donarea de organe, iar un procent foarte mic este înregistrat în rândul tinerilor între 16 şi 25 de ani, notează Radio România Actualităţi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.