Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Banii pentru profesori, până în alegeri

Bucureşti: Banii pentru profesori, până în alegeri

DISTRIBUIȚI

132181 – 22102014  – Profesorii vor primi în săptămânile următoare o sumă echivalentă cu aproximativ 150 euro, în cadrul programului „Dezvoltarea carierei didactice” finanţat din fonduri europene, aceștia fiind nevoiți doar să raporteze cum au folosit suma, informează Mediafax.

Guvernul a anunţat, miercuri, alocarea a circa 50 milioane de euro, în cadrul Programului Operaţional Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), pentru programul privind „Dezvoltarea carierei didactice”, urmând ca minimum 250.000 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi minimum 40.000 profesori din mediul unversitar să primească suma de 150 euro.       „Un proiect mai vechi care a fost întrerupt în 2010 se numea atunci „Suta de euro pentru cărţi, fiecare cadru didactic primea echivalentul în lei a 100 de euro pentru a-şi achiziţiona cărţi. Acest drept în perioada crizei a fost anulat, iar noi, acum, în urma discuţiei cu colegii din Guvern şi cu sindicatele, am găsit această nouă formulă”, a afirmat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Acesta a arătat că alocarea totală financiară pentru program este de 50 milioane euro, iar banii vor fi plătiţi în câteva săptămâni către universităţi şi inspectorate şcolare, care la rândul lor vor vira banii către cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.