Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Bogdan Diaconu: Legislativul a devenit astfel un fel de Curte cu...

Bucureşti: Bogdan Diaconu: Legislativul a devenit astfel un fel de Curte cu Jurați

DISTRIBUIȚI

132340 – 28102014  – Preşedintele Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, consideră că România se află într-o situație unică în lume, în contextul în care  Parlamentul “se reunește doar pentru a da avize de începerea urmăririi penale sau pentru ridicarea de imunități și aprobarea de arestări”.Legislativul a devenit astfel un fel de Curte cu Jurați, implicată nu în elaborarea sau modificarea și îmbunătățirea de legi, ci într-o anexă a sistemului de justiție”, susţine Bogdan Diaconu.

Potrivit preşedintelui Partidului România Unită, Parlamentul nu ar trebui să aibă niciun amestec în derularea cauzelor penale, acestea ar trebuie să fie exclusiv treaba justiției, fără imunități sau alte condiții speciale care să transforme puterea legislativă în birou de aprobat derularea cauzelor penale.

Parlamentul trebuie să își recapete rolul de Legislativ. Ziua de luni a fiecărei săptămâni a devenit un ritual al ridicării, păstrării sau amânării luării unor decizii referitoare strict la cauze penale. Parlamentul României a devenit astfel nu doar singurul legislativ din lume care are ca singur obiect de activitate punerea de timbre pe cauzele penale, ci și cea mai scumpă Curte cu jurați”, subliniază Diaconu.

 Acest lucru se întâmplă, conform deputatului, în timp ce sute de legi trec prin aprobare tacită pentru „că nu mai ajung nici la comisii, nici pe ordinea de zi pentru dezbateri, singura dezbatere rămasă fiind cea a votului pentru sau împotriva ridicării imunității cuiva”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.