Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Campanie de conştientizare privind situaţia tragică a sălilor şi grădinilor de...

Bucureşti: Campanie de conştientizare privind situaţia tragică a sălilor şi grădinilor de cinema

DISTRIBUIȚI

132088 – 20102014 –  Incepand de astăzi (20 octombrie 2014 – n.r.), membrii Sindicatului Liber Romaniafilm se vor afla pe perioada nedeterminata, in interiorul cinematografului Bucuresti, aflat pe bd. Regina Elisabeta. Locul protestului a fost ales din cauza starii de degradare majora in care se afla, acesta devenind si obiectul demararii campaniei nationale „Iubesti cinema Bucuresti”, potrivit unui comunicat al Sindicatului Liber Romaniafilm.

In data de 21 octombrie 2014, ora 12.00, conducerea Sindicatului Liber Romaniafilm, impreuna cu Bogdan Iuliu Hossu – presedinte Cartel Alfa, vor organiza o conferinta de presa in interiorul salii de cinematograf Patria pentru a prezenta situatia in care se afla aceasta minune a arhitecturii romanesti, precum si situatia generala a cinematografelor de stat din Romania. De asemenea, vor fi prezentate acte doveditoare referitoare la cei care se fac vinovati, de-a lungul vremii, de situatia dezastruoasa a salilor si gradinilor de cinema aflate in proprietatea statului si administrate de Regia Autonoma a Distributiei si Exploatarii Filmelor – RADEF Romaniafilm.

La conferinta de presa vor fi invitati Victor Viorel Ponta – ministrul interimar al culturii, si fostii ministri ai culturii Kelemen Hunor, Gigel Sorinel Stirbu, Mircea Diaconu, Puiu Hasotti, Theodor Paleologu şi Adrian Iorgulescu, Marius Iurascu – actualul director general al RADEF Romaniafilm, precum si presedintii si membrii in Comisiile de Cultura din Camera Deputatilor si Senat, actori, regizori, producatori si alte personalitati din lumea filmului.

“Prin acest mod de manifestare, membrii Sindicatului Liber Romaniafilm anunta inceperea protestelor publice impotriva tuturor celor care se fac vinovati de lunga perioada in care salile si gradinile de cinematograf din Romania au fost date uitarii si lasate in paragina, proteste care vor culmina, ca si in alte situatii, cu greva foamei pe perioada nelimitata, pana la rezolvarea acestei situatii”, a precizat Maria Bikfalvi, președintele Sindicatului Liber RomâniaFilm.

In data de 13 octombrie a.c., la cinema Patria, sediul social al RADEF Romaniafilm, peste 50 de membri ai Sindicatului Liber Romaniafilm au hotarat initierea campaniei de constientizare a situatiei tragice in care se afla salile si gradinile de cinematograf din Romania, situatie generata exclusiv de Legea 303/2008 si de incapacitatea conducerii Ministerului Culturii de a gestiona criza acestora. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.