Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucuresti: Constructorii, verificati de procurori

Bucuresti: Constructorii, verificati de procurori

DISTRIBUIȚI

132266 – 24102014 – Procurorii bucureșteni fac cercetări într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani în care sunt angrenate mai multe persoane și firme din domeniul construcțiilor, din București, Ilfov și Dâmbovița. În cursul zilei de vineri, a început urmărirea penală pentru trei persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, iar pentru altele opt s-au emis mandate de aducere.

Procurorii și polițiștii bucureșteni au percheziționat astăzi 17 adrese, la persoane juridice și firme asupra cărora există suspiciunea că au iniţiat, derulat şi participat la circuite evazioniste şi de spălare a banilor, prin intermediul cărora, folosindu-se de documente false şi înregistrări contabile fictive, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale transferând sume  importante în contul unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retraşi în totalitate în numerar.

Prejudiciul estimat în acest moment se ridică la 1,8 milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit, iar sumele prezumate a fi fost trecute prin circuitul evazionist sunt de aproximativ 6,3 milioane de lei.

Ancheta se derulează cu sprijinul tehnic al SRI, se arată în comunicatul Parchetului București. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.