Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Cum să fentezi statul de două ori. Mugurel știe…

București: Cum să fentezi statul de două ori. Mugurel știe…

DISTRIBUIȚI

131680 – 01102014 –  Felul oneros în care societatea comercială Plastidrum este devalizată în ultima perioadă a ajuns la un nou episod. Tirmagazin.ro prezintă documente care probează încă o dată felul în care Adrian Mugurel Teodorescu înțelege să se îmbogățească pe seama falimentului firmei care a avut, până acum câțiva ani, monopolul marcajelor pe drumurile naționale din România.

Două documente, contracte de ipotecă mobiliară, sunt semnate de Mugurel Teodorescu cu AB Geveko şi Geveko Schweiz AG. Prin acestea, el se angajează să plătească 2,5 milioane de euro pentru acţiunile care reprezintă 90% din capitalul social al Plastidrum.

E important de notat că, pe lângă pachetul de 90% din acțiunile Plastidrum deținut de suedezo-elvețieni, 10% sunt acţiuni ale CNADNR, adică ale statului român. Cele două documente conțin anexele cu toate bunurile societăţii Plastidrum, pe care Teodorescu a pus mâna, în schimbul promisiunii că va achita banii.

Avem de a face cu mai multe liste impresionante de bunuri, care abia au încăput în 60 pagini, constând în terenuri şi clădiri ridicate pe ele, clădiri construite pe terenuri ale CNADNR. În liste apare o serie întreagă de utilităţi, transformatoare de energie electrică, puţuri de apă şi stații de clorurare, maşini de transport, vopsele de marcaj în cantități impresionante, utilaje de marcaj, stâlpi, construcţii anexe, birotică, soft-uri, mobilier, împrejmuiri, utilaje pentru deszăpezire, Unimog-uri, diverse echipamente pentru întreţinere şi lucrări auxiliare. Toate aceste bunuri reprezintă rezultatul monopolului de executare a marcajelor al Plastidrum, exercitat timp de 16 ani. Însumând datele din tabele, se obţine o valoare de peste 60 milioane de lei.

Ținând cont de achiziţiile făcute pe parcursul mai multor ani, cu valori diferite ale cursului euro, se poate prezuma o valoare de 20 de milioane de euro.

Mugurel Teodorescu a pus mâna pe aceste bunuri fără un leu, printr-un angajament neonorat. Statul român are o cotă parte, dar, până acum, CNADNR nu a ridicat nicio obiecţie sau pretenție în legătură cu spolierea bunurilor Plastidrum. Teodorescu foloseşte activele Plastidrum pentru Teo Trans Consulting, adică utilizează bunurile pentru scopuri proprii. El foloseşte echipamentul intensiv, în scop personal, a dat iama în stocurile de vopsele şi materii prime etc.

Pasivitatea CNADNR

Faptul că a reuşit să îi îmbrobodească pe suedezo-elvețieni şi că le foloseşte patrimoniul pentru doi ani, este ”meritul” lui Mugurel. Dar este şi ”prosteala lor”. Este de neînţeles însă pasivitatea CNADNR, care nu se preocupă de soarta banului public şi care nu are interesul să stopeze devalizarea societăţii Plastidrum.

Mai mult, Teodorescu mai are o performanţă notabilă. Conform site-ului Ministerului de Finanţe, firma Plastidrum are o datorie către statul român de un milion de euro, urmând să fie executată silit. E evidentă socoteala lui Teodorescu. El extrage cât poate din patrimoniul Plastidrum în folos propriu, şi de la acţionarul Geveko şi de la statul român. Urmează ca, la momentul oportun, să dispară, fără să îl intereseze catastrofa în care a băgat societatea. Mai pe româneşte: trage tot ce poate din ea şi urmează ca, la “scufundarea corabiei”, să dispară. Aceasta este iminentă. Cu alte cuvinte: prinde orbul scoate-i ochii!

Plastidrum a fost creată în anul 1996 printr-un Joint-Venture între Plastiroute şi CNADNR. Plastiroute avea atunci 60% din acţiuni, iar CNADNR restul de 40%. A fost un aranjament veros încă din start, deoarece Plastiroute venea doar cu know-how, iar statul român, prin CNADNR, participa la afacere cu clădiri, utilaje, terenuri şi, cel mai important, cu contracte exclusive pentru marcaje pe drumurile naţionale. Ulterior, participarea CNADNR a scăzut fraudulos la un 10%, în condiţiile păstrării exclusivităţii în executarea marcajelor, pe drumurile României. Plastidrum era, de departe, cea mai bănoasă firmă a grupului european Geveko, care a cumpărat între timp şi Plastiroute. Adrian Mugurel Teodorescu a fost un simplu consilier juridic la Plastidrum, care a devenit chiar director general al societăţii, profitând de încrederea și naivitatea președintelui de atunci al firmei, Mihai Crăiniceanu.

În perioada în care era angajat al Plastidrum, Teodorescu și-a înfiinţat şi firma Teo Trans Consulting, pe care o injectează acum cu tot ceea ce are în patrimoniu Plastidrum, mai afirmă sursa citată. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.