Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Dosar penal pentru un turc care transporta ilegal migranți în România

București: Dosar penal pentru un turc care transporta ilegal migranți în România

DISTRIBUIȚI

132031 – 16102014 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi unui cetăţean turc care a facilitat transportul din Turcia, cu o ambarcaţiune pe Marea Neagră, a 24 de cetăţeni afgani, 55 irakieni, 5 iranieni şi 4 sirieni care au declarat că doreau să ajungă în ţări din Uniunea Europeană.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au continuat cercetările în cazul interceptării, pe 15 octombrie, a unei ambarcaţiuni suspecte pe Marea Neagră, pe care se aflau 89 de persoane aflate în pericol de înec din cauza mării agitate.

Astfel, după remorcarea ambarcaţiunii în cauză, aducerea în siguranţă la mal a persoanelor aflate în ea şi efectuarea procedurilor standard, persoanele adulte au fost audiate la sediul Gărzii de Coastă.

În urma audierilor, s-a stabilit faptul că la bordul ambarcaţiunii care era condusă de un cetăţean turc, se aflau 24 cetăţeni afgani, 55 de irakieni, 5 iranieni şi 4 sirieni, adulţi şi copii, cu vârste cuprinse între 6 luni şi 39 ani. Cei în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră, pentru ca apoi să-şi continue călătoria spre alte ţări din Uniunea Europeană.

În urma cercetărilor a mai reieşit faptul că ambarcaţiunea tip yacht, în lungime de 15 metri, a plecat în urmă cu trei zile dintr-un port situat în apropierea Istanbulului, fiind condusă de cetăţeanul turc G. Aydin, în vârstă de 51 ani.

Cetăţeanul turc a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa să îl prezinte instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. La finalizarea cercetărilor, întregul grup de migranţi din Orientul Mijlociu va intra în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.