Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Fiul fostului disident Gheorghe Ursu, în a opta zi de grevă...

Bucureşti: Fiul fostului disident Gheorghe Ursu, în a opta zi de grevă a foamei

DISTRIBUIȚI

  132444  – 31102014  – Andrei Ursu, fiul sostului disident Gheorghe Ursu care a fost ucis de fosta securitate comunista la 17 noiembrie 1985, a sustinut o conferinta de presa joi, in a opta zi de greva foamei, relateaza Revista 22. El a explicat ca protestul sau urmareste deschiderea unui dosar de incepere a urmaririi penale contra maiorului de Securitate Marin Parvulescu, cel care l-a batut si torturat pe tatal sau in data de 15 noiembrie 1985.

Conform declaratiilor lui Andrei Ursu, autoritatile competente sa investigheze acest caz au acceptat fara rezerve teza lansata de Securitate si prin care Militia a fost indicata tap ispasitor in cazul mortii tatalui sau, desi decesul in detentie al acestuia a fost provocat de torturile si regimul din beciurile Securitatii din Rahova.

Timp de opt zile, de cand Andrei Ursu se afla in greva foamei, activitatea sa a fost un continuu si extenuant jogging intre institutiile statului roman care ar fi trebuit sa faca lumina in acest caz sau macar sa accepte deschiderea unui dosar de urmarire penala pe numele maiorului Marin Parvulescu, si sediul Grupului pentru Dialog Social, unde acesta se afla in greva foamei.

Andrei Ursu a avut discutii cu  sefii Parchetului Militar, generalul Ion Vasilache, procurorul de caz, generalul Gheorghe Cosneanu, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

La conferinta de presa nu a fost prezent niciun reprezentant al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc.

Andrei Ursu a precizat ca ministrul Justitiei l-a asigurat ca va apela la prerogativele sale pentru a deschide dosarul asasinarii lui Gheorghe Ursu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.