Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Fost jurnalist, reţinut

Bucureşti: Fost jurnalist, reţinut

DISTRIBUIȚI

131834 – 08102014 –  Dragoş Nedelcu, fost redactor-șef adjunct la săptămânalul economic „Capital”, a fost reţinut de procurorii DIICOT pentru spălare de bani şi evaziune fiscală. Alături de el a fost reținută și soția acestuia, potrivit Reportervirtual.ro.

El va fi prezentat astăzi instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În anul 2006, Dragos Nedelcu a plecat de la „Capital” la Grupul Realitatea-Cațavencu, deținut de Sori Ovidiu Vîntu, unde a primit postul de sef proiecte editoriale speciale pentru presa de business.

După ce a ieșit din presă, devenind „om de afaceri”, Nedelcu a fost unul dintre „locotenenții” lui Sorin Ovidiu Vîntu. Mogulul i-a asigurat și un post în Consiliul de AdministrațieRealitatea TV pe vremea în care controla acest post de televiziune.

Nedelcu a fost vicepreședinte al CA al Realitatea Media, dar și manager la The Money Channel, post care îi aparținea tot lui SOV.

Ulterior, după căderea lui SOV, Nedelcu a continuat să se învârtăîn cercuri de afaceri dubioase. Astfel, el a devenit pentru o perioadă omul de încredere al omului de afaceri Nelu Iordachede la Romstrade, în numele căruia negocia contracte. Nedelcu s-a „înrudit” și cu omul de afaceriBogdan Buzăianu, de la Enery Holding, al cărui fin a devenit.

Procurorii au pus sechestru pe mai multe imobile şi pe şase maşini pe care le deţine familia Nedelcu.

Potrivit acuzațiilor,DragoşNedelcu ar fi înfiinţat mai multe societăţi-fantomă pentru spălarea de bani, sume pe care le-a scos din ţară prin firme off-shore. În total, prejudiciul adus statului român s-ar ridica la 4,5 milioane de euro. Surse judiciare vorbesc despre „unprejudiciu estimat la 15 milioane de euro”.

Procurorii DIICOT l-au reţinut, în aceeaşi cauză, şi pe Bogdan Viorel Mitu.

Potrivit surselor citate, în acelaşi dosar ar fi în atenţia anchetatorilor şi un demnitar, acesta fiind motivul pentru care Nedelcu şi Mitu vor fi duşi la instanţa supremă petnru judecarea cererii de arestare preventivă.

Dragoș Nedelcu /+a fost audiat în 2011 și în dosarul de șantaj pentru care Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la 2 ani de pușcărie pentru presiunile făcute asupra partenerului său (pe atunci), la Realitatea TV, omul de afaceri Sebastian Ghiță,acum cel care controlează RTV. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.