Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Încă trei puncte de trecere a frontierei cu Serbia până la...

Bucureşti: Încă trei puncte de trecere a frontierei cu Serbia până la sfârşitul anului

DISTRIBUIȚI

131962 – 14102014 – Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, s-a întâlnit marţi, la sediul MAI, cu omologul său din Serbia, Nebojsa Stefanovic, care efectuează o vizită de lucru în România, la invitaţia oficialului român. Cu acest prilej, au fost discutate subiecte aflate pe agenda bilaterală în domeniul afacerilor interne, cu accent pe cooperarea în combaterea criminalităţii organizate transfrontaliere, securizarea frontierelor şi combaterea migraţiei ilegale, potrivit unui comunicat al MAI.

Ministrul Oprea a precizat că Guvernul României va aproba înființarea a trei puncte de trecere a frontierei cu Serbia în localitățile Valcani, Lunga și Foeni, care vor fi operaționale până la sfârșitul acestui an.

Gabriel Oprea a reafirmat sprijinul constant pe care România îl acordă Serbiei în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

”Experiența noastră pozitivă, prietenia dintre popoarele noastre pot și trebuie să devină fundamente ale unui viitor comun în Uniunea Europeană. De-a lungul timpului, ţările noastre nu au ezitat nicio clipă în a-și acorda ajutor reciproc, trecând împreună prin situații dificile care nu au făcut decât să consolideze relațiile noastre de prietenie. Importanța contribuției pe care țările noastre o pot avea în construirea unui sistem regional democratic și stabil este evidentă” a ministrul Gabriel Oprea.

La rândul său, ministrul sârb al Afacerilor Interne a subliniat buna cooperare interinstituţională dintre cele două ţări, apreciind, în mod special, disponibilitatea Ministerului Afacerilor Interne român de a împărtăși, prin structurile componente, expertiza în domeniile care privesc afacerile interne și siguranța cetățenilor.

La finalul întrevederii, ministrul roman i-a înmânat, în cadrul unei ceremonii, omologului sârb “Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne” în semn de recunoaștere a eforturilor depuse pentru consolidarea relațiilor de cooperare româno-sârbă în domeniul afacerilor interne și al securității.

Programul vizitei de lucru a delegaţiei sârbe a inclus întrevederi cu reprezentanţi ai conducerii Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă/SMURD, precum şi vizitarea Centrului Operaţional de Comandă al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.