Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ioan Rus: Infrastructură, o necesitate imediată

București: Ioan Rus: Infrastructură, o necesitate imediată

DISTRIBUIȚI

 132145 – 21102014  – „Investițiile, infrastructura sunt o necesitate imediată. România are nevoie să construiască imediat 700-800 km de autostradă, 2.000 și ceva de kilometri de drum expres, 3.000 de kilometri de drum regional, dar și variante ocolitoare la reședințele de județ”, a declarat ministrul Transporturilor, Ioan Rus, la Summit-ul Uniunii Europene pentru Europa de Sud Est, organizat de The Economist.

Pentru toate aceste investiții ar fi nevoie de circa 30 miliarde de euro, a arătat Rus, menționând că o parte din sursele de finanțare a fost identificată.       „Este nevoie de parteneriate public-private viabile. Din pacate, noi nu avem niciun exemplu de parteneriat public-privat masiv de succes. Nu avem nicio concesiune ca poveste de succes la care să ne raportam ca punct de pornire pentru alte concesiuni în viitor”, spune ministrul Transporturilor.

Rus a mai adăugat că România are o problemă cu toate companiile care funcționează în zona infrastructurii, atât a celei feroviare, cât și a celei rutiere și aeriene: „Prin tipul de management pe care și l-au asigurat până acum nu au reușit să se ridice la nivelul de competitivitate necesar într-o economie globalizată. Majoritatea schioapătă”.

În opinia sa, soluția la această problemă este continuarea privatizărilor în domeniu: „E nevoie de privatizare pentru ca în adunările generale ale acționarilor să existe și acționari care își doresc dividende. Dacă se duce exclusiv la bugetul de stat, dividendul e depersonalizat. Este nevoie de acționari care își doresc profit”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.