Acasă Economie Bucureşti: Lucia Varga: Perdelele forestiere de protecţie sunt un imperativ. Premierul Ponta...

Bucureşti: Lucia Varga: Perdelele forestiere de protecţie sunt un imperativ. Premierul Ponta nu are nicio scuză!

DISTRIBUIȚI

132396 – 30102014  – „În aceasta toamnă nu se va realiza nici un metru de perdele forestiere”, afirmă deputatul  Lucia Varga care solicită lui Victor Ponta să spună cine sunt responsabilii pentru această “lipsă de acţiune într-o situaţie ce vizează interesul populaţiei şi de ce nu sunt ei sancţionaţi”.

Afirmaţia deputatului vine după ce evenimentele meteorologice de la sfârşitul săptămânii trecute ar fi trebuit să constituie un semnal de alarmă, susţine Varga, “o atenţionare în al doisprezecelea ceas pentru Guvernul Ponta! Iarna se apropie cu paşi repezi şi ne vom afla în situaţia de a ne confrunta cu viscole şi zăpezi abundente, cu drumuri blocate, localităţi izolate şi cu imposibilitatea de a apăra populaţia împotriva efectelor fenomenelor extreme”.

În opinia sa, Guvernul Ponta avea obligaţia să realizeze perdelele forestiere încă din primăvara acestui an, dispunând de cadrul legislativ şi fondurile necesare: “Premierul Ponta nu are nicio scuză pentru abandonarea realizării perdelelor forestiere cu rol de protecţie a autostrăzilor şi drumurilor naţionale, ci vedem doar  indiferenţa faţă de adevăratele nevoi ale comunităţilor”.

Legislaţia şi documentaţiile tehnice necesare demarării- Programului naţional de realizare a perdelelor forestiere pentru protecţia autostrăzilor şi drumurilor naţionale (care urma a fi derulat pe o perioadă de 5 ani, pe o lungime totală de aproximativ 1700 km, din care, în anul 2014, se preconizau a fi demarate lucrări pe aproximativ 870 km) au fost reactualizate  de  Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, iar ca ministru delegat, Lucia Varga a lasat în bugetul departamentului 30 milioane lei, „ce erau prevăzuţi pentru împăduriri, în scopul realizării de perdele forestiere. Chiar în primăvara anului 2014, trebuiau să înceapă aceste lucrări de-a lungul autostrăzii A2”.

„După ce PNL a fost dat afară de la guvernare, în calitate de deputat am adresat doamnei ministru Doina Pană, interpelarea înregistrată cu nr.136B/2014, întrebând-o care sunt cauzele întârzierii realizării perdelelor forestiere şi cum s-au cheltuit banii alocaţi pentru acestea. Răspunsul primit a confirmat amânarea derulării lucrărilor pentru toamna anului 2014. Suntem însă la sfârşitul lunii octombrie şi,  aflăm că au existat şedinţe ale unui grup de lucru care se ocupă de implementarea procedurilor pentru realizarea perdelelor forestiere de protecţie împotriva înzăpezirii autostrăzilor A1 şi A2, dar ca în acest an nu au fost alocate fonduri pentru înfiinţarea perdelelor forestiere de protecţie”, conchide Lucia Varga. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.