Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ludovic Orban l-a reclamat pe Victor Ponta la ANI

Bucureşti: Ludovic Orban l-a reclamat pe Victor Ponta la ANI

DISTRIBUIȚI

131832 – 08102014 –  Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a anuntat, marti, ca a sesizat ANI in legatura cu faptul ca premierul Victor Ponta nu a trecut in declaratia de avere si bunurile Dacianei Sarbu, liberalul precizand ca cei doi soti ar deține șapte imobile.

In opinia liderului PNL, din 2010 Victor Ponta „omite in mod intentionat sa treaca bunurile sotiei” in declaratia sa de avere, fapt ce reprezinta „o incalcare grava a legii 176 care prevede obligativitatea persoanei aflate in functie publica de a completa declaratia, incluzand bunurile sotiei si ale copiilor aflati in intretinere”.

„Probabil a considerat ca electoratul PSD nu ar privi cu ochi buni sa vada ca Victor Ponta are de fapt sapte case in proprietate (…) si si-o fi imaginat probabil ca votantii PSD nu l-ar vota pe Victor Ponta afland ca la varsta de 42 de ani detine impreuna cu sotia sapte case”, a mai spus Orban.

In opinia vicepresedintelui liberal, candidatul PSD la prezidentiale se face vinovat de „infractiunea de fals in declaratii”.

In context, el a mai aratat ca ANI ar trebui „sa fie extrem de rapida in solutionarea acestei sesizari si sa arate acelasi zel pe care il arata in cazul sutelor si miilor de primari acuzati de incompatibilitate pentru prezenta in AGA sau in consiliile de administratie”, aluzie la dosarul de incompatibilitate al candidatului ACL Klaus Iohannis.

Totodata, Orban a mentionat ca, daca in termen de o saptamana, ANI nu va solutia sesizarea pe care a depus-o, se va adresa Parchetului de pe langa ICCJ.

„Mi s-a parut ca nimeni nu are dreptul sa vorbeasca de funie in casa spanzuratului. (…) Tu vezi paiul din ochiul adversarului, cand ai in ochii tai o barna cat casa”, a conchis Ludovic Orban. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.