Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Mihail Vlasov într-un nou scandal de corupție: 100.000 de lei primiți...

București: Mihail Vlasov într-un nou scandal de corupție: 100.000 de lei primiți ilegal

DISTRIBUIȚI

 131975 – 15102014 – Fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov, este implicat într-un nou scandal de corupție, informează Evenimentul Zilei. Potrivit DNA, acesta a primit ilegal peste 100.000 de lei, de la Camera de Comerț și Industrie București, iar banii au fost virați în 2010, în contul cabinetului său de avocatură.

Procurorii Anticorupţie au arătat că banii încasați de Mihail Vlasov erau dintr-un fond de sponsorizări la care erau obligați să cotizeze toți angajații Camerei de Comerț și Industrie a României, implicați în implementarea programelor europene.

În acest fel, o sumă egală cu salariile a aproape 50 de angajați în decurs de o lună era pusă la dispoziția lui Mihail Vlasov, fără o justificare pertinentă din punct de vedere juridic și economic, în condițiile în care CCIB avea un departament juridic„, reiese din rechizitoriul procurorilor.

Potrivit sursei citate, din totalul de 58 de angajați ai Camerei de Comerț și Industrie a României, 48 lucrau în cadrul proiectelor finanțate din fonduri europene. Aceștia erau obligați să semneze lunar, la primirea salariului, un contract de sponsorizare, conform căruia între 30% și 70% din veniturile salariale, inclusiv cele provenite din fonduri europene, erau transferate, cu titlu de „sponsorizare”, către instituţie.

Doi dintre angajați, Elena și Narcis Moisescu, i-au spus, pe 6 ianuarie 2012, directorului general, Gabriel-Dan Mihuț, trimis în judecată de DNA,  că nu mai vor să plătească sponsorizarea.

Procurorii DNA au mai trimis în judecată în acest caz și Camera de Comerț și Industrie a României, pentru că șefii instituției au prezentat documente false pentru obținerea unor fonduri europene. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.